Futbal

Veľké zmeny v kádri šošonov: Príchod Brazílčana, na skúšku trojica legionárov z Argentíny

S výraznými zmenami v kádri odštartovali tréningovou jednotkou v Strážove zimnú prípravu na jarnú časť sezóny 2013/2014 futbalisti MŠK Žilina. Po nevydarenej jesennej časti a až 10. mieste v corgoňligovej tabuľke sa Žilinčania rozlúčili s viacerými hráčmi a nových hráčov skúšajú.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v kádri šošonov: Príchod Brazílčana, na skúšku trojica legionárov z Argentíny
Zdroj: TASR

Už v decembri skončila v Žiline po vzájomnej dohode trojica legionárov Serge Akakpo, Ricardo Nunes a Ali Ceesay. Do zimnej prípravy sa už nezapojili ani ďalší traja futbalisti – brankár Martin Dúbravka, stredopoliar Roman Gergel a útočník Tomáš Majtán. „Títo hráči sa budú pripravovať individuálne a spoločne budeme počas nasledujúcich dní hľadať pre nich angažmán. Od 13. januára sa budú pripravovať s B-tímom,“ vysvetlil pre oficiálny klubový web športový manažér MŠK Karol Belaník.

Na jar už s nimi nepočítajú

Na odchode je naďalej aj stredopoliar Babatounde Bello, hoci sa napriek dohode nezapojil do prípravy s českým prvoligistom Duklou Praha. „Bello sa vyjadril, že do Dukly nepôjde, momentálne má aj zdravotné problémy, takže bude sa pripravovať tak isto ako už spomínaná trojica hráčov – Dúbravka, Gergel a Majtán,“ uviedol Belaník. Tréner Adrián Guľa k odchodu kvarteta hráčov povedal: „Dali sme im šancu, aby sa pripravovali individuálne a mohli si nájsť nový klub, lebo s nimi už na jar nepočítame. Na hráčskom trhu sondujeme, ale je predčasné hovoriť o nejakých konkrétnych menách.“

Leitner ukončil kariéru

Isté je, že žilinský dres už neoblečie ani skúsený zadák Vladimír Leitner, ktorý vo veku 39 rokov ukončil aktívnu hráčsku kariéru. „Vlado ukončil kariéru aj vzhľadom na zdravotné problémy. V klube však bude aj naďalej pokračovať na pozícii manažéra pri A-tíme. Mal aj ponuku, aby trénoval v štruktúrach klubu, ale po vzájomných rozhovoroch sme dospeli k tomu, že prácu pri A-tíme si vie predstaviť asi najlepšie,“ povedal Belaník na margo dlhoročnej opory tímu. Leitner berie novú funkciu ako výzvu: „Som rád, že mi dal klub ponuku, ja som za to veľmi rád a pre mňa to bude nová etapa po dlhých rokoch aktívnej kariéry. Moje zranenie mi definitívne znemožnilo návrat na trávniky. Teším sa na novú prácu.“

Posilnenie kádra

Na úvodnom tréningu sa koučovi Guľovi hlásilo 21 hráčov, chýbali zranení Tomáš Hučko a Jaroslav Mihalík. „Chceme káder posilniť na niektorých pozíciách, sme v rokovaní s hráčmi aj klubmi, uvidíme ako sa to bude vyvíjať a priebežne budeme informovať, keď sa hráči objavia v Žiline. Uvažujeme o hráčoch z našej ligy a aj zo zahraničia," dodal Belaník.

V drese šošonov sa objaví aj brazílsky futbalový útočník William Alves de Oliveira, ktorý podpísal zmluvu do 2016. K tímu sa pripojila aj trojica legionárov z Argentíny, ktorí sú pod Dubňom na skúške. Dvadsaťdvaročný útočník pôsobil naposledy v konkurenčnom AS Trenčín, za ktorý odohral v prebiehajúcej sezóne 18 ligových duelov a strelil päť gólov. Po jesennej časti mu však vypršalo hosťovanie a tak sa vrátil do brazílskeho Botafoga.

Vo štvrtok sa do tréningového procesu zapojila aj trojica legionárov z Argentíny, obrancovia Fernando Ezquiel Moreyra s Federicom José Raccaom a útočník Enzo Bertero. „Ide o trojicu mladých hráčov, budú u nás na skúške, chceme ich vidieť v tréningovom procese a tiež v zápasoch. Na základe ich výkonnosti sa potom rozhodneme, či u nás niektorý z nich zostane,“ uviedol na oficiálnom webe Karol Belaník, športový manažér Žiliny.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM