Rôzne

Vážite si nejakú osobnosť mesta? Sami rozhodnite, kto si najviac zaslúži ocenenie za rozvoj a dobré meno Žiliny

Verejnosť môže opäť navrhovať osobnosti na ocenenie Mestom Žilina za rok 2013, ktoré sa svojou prácou a životom výrazne zaslúžili o rozvoj a dobré meno nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Vážite si nejakú osobnosť mesta? Sami rozhodnite, kto si najviac zaslúži ocenenie za rozvoj a dobré meno Žiliny
Zdroj: TASR

Návrhy so stručnými informáciami o nominovanej osobnosti je možné posielať do 30. apríla 2014 klasickou poštou alebo na e-mail: osobnosti@zilina.sk. V Štatúte mesta Žilina je uvedené, že za obzvlášť významné zásluhy o mesto a jeho obyvateľov, môže Mesto udeliť:

  1. Čestné občianstvo mesta Žilina,
  2. Cenu mesta Žilina,
  3. Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina,
  4. Cenu primátora mesta.

Uvedené ocenenia je možné udeliť žijúcim osobnostiam, ako aj „in memoriam“. Vynikajúce aktivity a výkony v oblasti vedy, techniky, kultúry, športu a v spoločensko-politickej oblasti, ktoré súvisia s mestom, a ktorých význam presiahol regionálny rámec a majú nezastupiteľné miesto v dejinách, môže Mesto oceniť zhotovením a umiestnením pamätnej tabule, busty alebo pomníka. O udelení uvedených ocenení a o zhotovení a umiestnení pamätnej tabule, busty alebo pomníka rozhoduje mestské zastupiteľstvo nadpolovičnou väčšinou prítomných poslancov. O udelení Ceny primátora mesta rozhoduje primátor mesta.

Návrhy so stručnými informáciami o nominovanej osobnosti môžete posielať do 30. apríla 2014 poštou na adresu: Mestský úrad v Žiline, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 Žilina (na obálku napíšte heslo OSOBNOSTI) alebo na e-mail: osobnosti@zilina.sk.

Nominácie osobností na ocenenie bude posudzovať komisia zložená z poslancov Mestského zastupiteľstva (komisia kultúry, športu a miestneho rozvoja), pracovníkov Mestského úradu a predstaviteľov popredných kultúrnych inštitúcii pôsobiacich v Žiline. Komisia bude opätovne hodnotiť aj nominácie z predošlých rokov, pretože Žilinčania v minulosti navrhli viacero významných osobnosti, ktoré doteraz ocenenie nezískali.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM