Aktualizované Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

V Žilinskom kraji zostáva mimoriadna situácia v 7 obciach

V Žilinskom kraji zostala v utorok dopoludnia mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou v deviatich obciach v okresoch Liptovský Mikuláš, Námestovo, Čadca a Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku V Žilinskom kraji zostáva mimoriadna situácia v 7 obciach
29
Galéria
Zdroj: HaZZ

V Žilinskom kraji zostala v utorok ku 13.30 hod. (22.1.) mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou v siedich obciach v okresoch Liptovský Mikuláš, Námestovo, Čadca a Ružomberok. Informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý. V okrese Žilina zrušila mimoriadnu situáciu posledná obec Terchová o 12.00 hod.

Podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzany Farkasovej pokračovali hasiči na Orave v pondelok v odstraňovaní následkov snehovej kalamity. „Približne 25 hasičov s 15 kusmi techniky sa sústreďovalo v obci Oravská Lesná. Na pomoc do Novej Bystrice boli vyslaní hasiči z Čadce,“ uviedla Farkasová.

Doplnila, že príslušníci zo záchranných brigád HaZZ v Žiline, Malackách a Humennom v pondelok odchádzajú z Oravskej Lesnej. „Ťažká a vyslobodzovacia technika z brigád už na mieste nie je potrebná. Na Orave však stále zostáva dostatočný počet síl a prostriedkov HaZZ na odstraňovanie následkov snehovej kalamity,“ dodala Farkasová. Riaditeľ Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak doplnil, že na severe Slovenska pomáhalo od sobotného (19. 1.) rána s odstraňovaním následkov snehovej kalamity vyše 400 dobrovoľných hasičov a spolu s nimi aj 76 príslušníkov HaZ­Z.

Mimoriadnu situáciu v súvislosti so snehovou kalamitou vyhlásili minulý týždeň v Žilinskom kraji na území okresov Námestovo, Čadca, Kysucké Nové Mesto a v ďalších vyše 30 obciach. Pomoc v zasiahnutých obciach poskytli okrem profesionálnych a dobrovoľných hasičov i vojaci či polícia. Na zhadzovanie snehu z preťažených stromov na hornej Orave hasiči prvýkrát v histórii využili vrtuľník.

Foto: ilustračné

Tohtoročná zima nás poriadne trápi. Ukázala ale aj svoju krásnu tvár

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM