Krimi

V Žiline vystrájal muž s pištoľou: Dráma v reštaurácii, taxíku aj v herni!

V Žiline sa odohrala hrôzostrašná noc na ktorú len tak zainteresovaní nezabudnú. 44-ročný muž podľa polície mieril na viacerých ľudí pištoľou a vyhrážal sa im zabitím. Muža zaistili až policajti, ktorí u neho našli zbraň, náboje a nôž s 15 cm čepeľou.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline vystrájal muž s pištoľou: Dráma v reštaurácii, taxíku aj v herni!
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 44-ročného Ľubomíra zo Žiliny zo zločinu a prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, zločinu vydierania, zločinu lúpeže a prečinu nebezpečného vyhrážania.

Dráma v reštaurácii, taxíku aj v herni

„Obvinený muž v noci zo štvrtka na piatok (z 24. októbra na 25. októbra) v žilinskej reštaurácii vytiahol pištoľ, ktorú mal v nelegálnej držbe. Čašníčke (20) sa vyhrážal zabitím a opakovane jej prikázal pobozkať prsteň, čo z obavy o svoj život a zdravie aj vykonala. Pri vychádzaní z priestoru reštaurácie priložil pištoľ k telu 20-ročného zákazníka, so slovami či chce dostať,“ informoval hovorca polície Radko Moravčík.

Po odchode z reštaurácie nastúpil do taxíka, ktorý riadil 34-ročný muž. Podľa polície obvinený muž počas jazdy opakovane mieril pištoľou na taxikára a vulgárne sa ho pýtal či ho má zastreliť. Po zastavení na ul. Hviezdoslavovej v Žiline taxikár žiadal od obvineného platbu za využité služby. „Ten mu však priložil pištoľ k hrudi a žiadal od neho 10.-€,“ uviedol Moravčík.

Taxikár mu z obavy o svoj život dal 5.-€. Obvinený muž z taxíka vystúpil a vošiel do blízkej herne. Podľa obvinenia muž na 30-ročnú prevádzkarku v herni mieril pištoľou, potom čo chcela telefonovať a povedal jej, aby nikam nevolala, vyhrážal sa jej navyše zastrelením. Potom však zbraň na jej žiadosť odložil. Za barom prevádzkarku následne vystriedal kamarát.

Policajti zaistili pištoľ, náboje a nôž

Ona vyšla von a telefonicky vec oznámila na políciu. Po prijatí oznámenia bola okamžite na miesto vyslaná policajná hliadka z oddelenia železničnej polície Policajného zboru v Žiline. „Policajti po príchode na miesto vykonali služobný zákrok a zadržali obvineného muža, ktorého predviedli na policajný útvar. Taktiež mu zaistili pištoľ, 13 kusov nábojov aj nôž s 15 cm čepeľou. Obvinený muž sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Po opakovanej výzve sa dychovej skúške neskôr podrobil s pozitívnym výsledkom 0,74 mg/l alkoholu v dychu. Počas uvedeného konania k zraneniu osôb nedošlo. Zaistená pištoľ a náboje budú podrobené expertíznemu skúmaniu,“ dodal hovorca.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinený muž je stíhaný väzobne. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov.

foto: ilustračné

Policajti zaistili pištoľ, náboje a nôž
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM