Jozef Legéň Správy

Ako urobiť firmu úspešnou? V Žiline odborníci z oblasti produktivity a inovácií riešili túto otázku

O zaistení konkurencieschopnosti firiem v budúcnosti diskutovali dnes v Žiline odborníci z oblasti produktivity a inovácií na 16. ročníku Národného fóra produktivity.

Ilustračný obrázok k článku Ako urobiť firmu úspešnou? V Žiline odborníci z oblasti produktivity a inovácií riešili túto otázku
Zdroj: TASR

Stretnutie priemyselných firiem s akademikmi je podľa predsedu Dozornej rady Stredoeurópskeho technologického inštitútu (CEIT), a.s. Milana Gregora dlhodobo pôdou na diskusie o ďalšom rozvoji i metódach zvyšovania produktivity a výkonnosti. „Diskutuje sa o nových technológiách, ktoré sa budú nasadzovať v budúcnosti do priemyslu. O výsledkoch výskumu, ktoré poskytujú slovenské univerzity a špeciálne Žilinská univerzita s pracoviskami, akým je aj Stredoeurópsky technologický inštitút CEIT,“ uviedol Gregor.

Témy prednášok a odborných seminárov sformulovali organizátori zo Slovenského centra produktivity na základe prieskumu v slovenskom priemysle. „V odborných prednáškach zazneli reálne podnikové riešenia. Ale aj odpovede na otázku ako urobiť firmu úspešnou? Z pohľadu konkurencieschop­nosti dnes môžeme povedať, aj keď nás svetové štatistiky uvádzajú na chvoste, že slovenský priemysel je určite konkurencieschop­ný,“ povedal predseda Dozornej rady CEIT.

Zdôraznil, že vďaka multinárodným korporáciám sú výrobky produkované na Slovensku konkurencieschopné globálne. „Keď zoberieme automobilový a elektrotechnický priemysel, ich výrobky sa predávajú veľmi úspešne všade vo svete. Čiže, z hľadiska produktov sme vo svete konkurencieschopní a myslím si, že konkurujeme veľmi dobre. Otvorené zostáva domáce využitie výskumných kapacít. Preto, aby sme podporili priemyselné firmy v dosahovaní vyššej konkurencieschop­nosti,“ dodal Gregor.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM