Jozef Legéň Správy

V Žiline sa diskutovalo o kvalitných potravinách: Záujem firiem o Značku kvality SK je obrovský

Priestory Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ZSK) boli dnes dejiskom prezentácie Značka kvality SK. Jej poslaním je už viac ako deväť rokov odlišovať v rámci národného podporného programu kvalitné slovenské potravinárske výrobky. Dosiaľ ju získalo 85 výrobcov a môžu ju používať na 625 produktoch.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline sa diskutovalo o kvalitných potravinách: Záujem firiem o Značku kvality SK je obrovský
Zdroj: TASR

"Veľmi pozitívne je zistenie, že o nadobudnutie hodnoverného označenia tuzemského pôvodu a kvality majú čoraz väčší záujem aj menší producenti, neraz i drobné rodinné firmy,“ uviedla generálna riaditeľka Sekcie potravinárstva a obchodu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Zuzana Nouzovská.

Zároveň zdôraznila obrovský zatiaľ nevyužitý potenciál mnohých ďalších výrobcov, ktorí by mohli a mali požiadať o udelenie Značky kvality SK. „Uľahčilo by to ešte viac orientáciu spotrebiteľov v regáloch a na pultoch predajní s overenou zárukou nákupu skutočne kvalitných slovenských potravín,“ vysvetlila.

„Naša jediná značka kvality kontrolovaná Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR je výhodnou marketingovou pomocou producentom slovenských potravín. Samotný proces podania žiadosti o udelenie Značky kvality SK je veľmi nenáročný, prakticky bezplatný a termínovo neobmedzený,“ dodala Nouzovská.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM