Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

V Žiline otvorili Park Ľudovíta Štúra: Čo všetko v ňom pribudlo? FOTO

Park Ľudovíta Štúra v mestskej časti Bôrik je po kompletnej rekonštrukcii otvorený. V modernej oddychovej zóne môžu tráviť čas deti, mladí i starší ľudia aj športovci.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline otvorili Park Ľudovíta Štúra: Čo všetko v ňom pribudlo? FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Park Ľudovíta Štúra v mestskej časti Žiliny Bôrik otvorili v pondelok po dvojročnej komplexnej rekonštrukcii.

Žilinský primátor Igor Choma pripomenul, že príprava trvala niekoľko rokov. „Projektová dokumentácia bola spracovaná ideovo, následne boli diskusie s občanmi, s odborníkmi, s ľuďmi, ktorí mali záujem na túto tému diskutovať. Realizácia sa začala minulý rok, stála okolo 1,66 milióna eur. Treba povedať, že s výraznou podporou a účasťou spoločnosti Kia Motors Slovakia, ktorá sa podieľala sumou zhruba vo výške 560.000 eur,“ povedal Choma.

„Opravili sme mostíky, urobili nové trávniky, vysadili 200 nových stromov a stovky kríkov okolo kamenného oplotenia, ktoré oddeľuje park od komunikácie. Sú tu dve venčoviská pre psov, je tu osadených 16 stolov na pikniky, viac ako 100 lavičiek, odpadkových košov. Je tu nové verejné osvetlenie, nové chodníky. Som rád, že sa dielo podarilo dotiahnuť do konca a verím, že Žilinčania si tu nájdu kút, kde budú radi chodiť oddychovať,“ podotkol Choma.

Súčasťou parku je aj fontána s rozmermi 20 × 20 metrov ako hlavný vodný prvok. Náklady na jej vybudovanie boli 261.542 eur s DPH. Pozostáva z viacerých samostatne programovateľných trysiek. Po zotmení ponúkne návštevníkom parku svetelné predstavenie, pretože je podsvietená.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM