Iné športy

V Žiline odštartuje plavecká štafeta, zaplávame viac kilometrov ako vlani? Radnica má pre dobrovoľníkov pekný bonus

Už čoskoro sa budeme môcť v našom meste zapojiť do ďalšieho ročníka obľúbeného plaveckého podujatia. Je určené širokej verejnosti a všetkým vekovým kategóriám, s jediným cieľom - zaplávať v daný deň čo najviac kilometrov, bez ohľadu na dosiahnutý čas.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline odštartuje plavecká štafeta, zaplávame viac kilometrov ako vlani? Radnica má pre dobrovoľníkov pekný bonus
Zdroj: TASR

Zaplávať čo najviac metrov alebo kilometrov, pričom výsledný plavecký čas nie je podstatný, je cieľom Žilinskej plaveckej štafety, ktorej siedmy ročník štartuje vo štvrtok 17. septembra na Mestskej krytej plavárni v Žiline. Ako informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina, v roku 2014 preplávalo 1007 plavcov spolu 1183 kilometrov.

„Každý účastník má vstup voľný a získa ďalšiu voľnú vstupenku na Mestskú krytú plaváreň a suvenír od Mesta Žilina,“ doplnil hovorca.

Žilinská plavecká štafeta je nesúťažné podujatie s charitatívnym rozmerom. Zúčastňujú sa na ňom plavci všetkých vekových kategórií, základné a stredné školy, športové kluby a široká verejnosť. Akciu zaradila do svojho programu aj Asociácia športu pre všetkých Slovenskej republiky, ako jedno z významných športových podujatí. Akcia je súčasťou Žilinských dní zdravia, ktoré sa budú konať od štvrtka 17. do piatka 18. septembra na Námestí Andreja Hlinku v Žiline.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM