Zuzana Gadušová Krimi

V Žiline havaroval kamión: Narazil do múra mosta, odhodilo ho na cestu a zachytil audinu!

V Žiline došlo k nehode kamiónu. Nákladiak podľa polície prešiel do protismeru, potom narazil do oporného múra mosta a následne sa vrátil späť na vozovku. Tam s návesom zachytil audinu.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline havaroval kamión: Narazil do múra mosta, odhodilo ho na cestu a zachytil audinu!

V pondelok v ranných hodinách došlo v Žiline k nehode kamiónu, ktorý viedol 31-ročný vodič zo Žiliny. Vodič jazdil s kamiónom po ceste I/18 smerom na Martin v pravom jazdnom pruhu po dvojprúdovej ceste. „Na ulici Mostnej pri autobusovej zástavke začal prechádzať do ľavého jazdného pruhu. Z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky a svojim schopnostiam na mokrom povrchu vozovky dostal šmyk, prešiel do protismeru na zastávku MHD a ľavou bočnou časťou narazil do betónovej časti oporného múra mostného telesa. Následne sa vrátil späť na vozovku, kde s návesom zachytil vozidlo Audi A6, ktoré v smere na Bratislavu viedol 28-ročný vodič,“ vysvetlila krajská policajná hovorkyňa Jana Balogova.

Vodič potom podľa polície odišiel smerom do mestskej časti Bánová, kde bol vypátraný hliadkou. „Následne bola u vodiča vykonaná dychová skúška, pri ktorej bolo vodičovi namerané 0,80 mg/l alkoholu v dychu, v prepočte 1,67 promile. K zraneniu osôb pri dopravnej nehode nedošlo. Hmotná škoda je odhadnutá na cca 6 000 € ,“ ďalej uviedla hovorkyňa Jana Balogová.

Vodič bol obvinený a hrozí mu trest. „Vyšetrovateľ 31-ročného Žilinčana obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na dva až päť rokov,“ dodala Jana Balogová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM