Michal Demjanovič Rôzne

Užite si poriadnu lyžovačku: PREHĽAD stredísk na skok od Žiliny aj s cenami

Pár kilometrov cesty od Žiliny a už môžete stáť na svahu a lyžovať. My sme sa pozreli na ich otváracie hodiny ako aj na cenu lístka za celý deň.

Ilustračný obrázok k článku Užite si poriadnu lyžovačku: PREHĽAD stredísk na skok od Žiliny aj s cenami
Zdroj: TASR

Čaká nás predĺžený víkend, ale podľa predpovedi počasia aj poriadna snehová nádielka. Niektoré cesty na sever či východ Slovenska môžu byť preplnené či jednoducho zatvorené. Za aktívnym relaxom nemusíte chodiť tak ďaleko. Do vzdialenosti 40 kilometrov obklopujú Žilinu veľmi kvalitné lyžiarske strediská.

My sme sa pozreli na ich otváracie hodiny ako aj na cenu lístka za celý deň.

Vrátna free time zone sa nachádza priamo v srdci Národného parku Malá Fatra, len 3 km od rázovitej obce Terchová.Lyžiarske stredisko Vrátna free time zone je výnimočné svojou polohou v Malej Fatre.Vrátna free time zone prevádzkuje 14 km zjazdoviek, na ktorých si prídu na svoje začiatočníci, rekreační lyžiari, snowboardisti, aktívni športovci, vyznávači extrémnych športov, ale aj rodiny s deťmi.

Stredisko je v prevádzke denne od 8:30 –15:30 hod. Večerné lyžovanie je v prevádzke denne od 17:00 do 20:00. Cena za jeden deň sa tejto časti sezóny pohybuje od 19 eur pred dieťa až po 29 eur pre dospelú osobu.

Lyžiarske stredisko Makov je obľúbené predovšetkým medzi mladými rodinami s deťmi, k čomu ho predurčujú najmä široké lyžiarske svahy, ktoré umožňujú bezpečnú lyžovačku. Lyžiarske zjazdovky stredne ťažké a ľahké (v celkovej dĺžke 6 050 m) sú položené v nadmorskej výške 660 – 948 m.n.m. a sú pravidelne upravované. V stredisku sú 4 lyžiarske vleky s celkovou prepravnou kapacitou 2850 os./hod., 3 km zasnežovaných trás a 1200 m dlhá osvetlená zjazdovka.

Stredisko je otvorené od 9.00 – 16.00 hod. a každý večer do konca prázdnin je aj večerné lyžovanie od 18.00 – 20.30 hod. Celodenný lístok pre dospelého stojí 15 eur a detský lístok 9 eur.

Lyžiarske stredisko Winter Park Martinky sa nachádza v Malej Fatre, priamo nad mestom Martin, v nadmorskej výške 1 150 – 1456 m n. m. Je známe výbornými lyžiarskymi traťami, nádhernou prírodou a výhľadom na všetky slovenské horstvá a na Martin. Zjazdovky na Martinkách sú vhodné pre všetky kategórie lyžiarov, ich celková dĺžka dosahuje 7 890 m, pričom celková hodinová prepravná kapacita strediska je 6 120 osôb.

Stredisko je otvorené denne od 8:30 – 15:30. Denný lístok pre dospelého stojí 29 eur, lístok senior/junior stojí 24 eur a detský 21 eur.

Lyžiarske stredisko Snowparadise Veľká Rača Oščadnica sa nachádza na Kysuciach, v pohorí Kysucké Beskydy.Najväčšou prednosťou strediska je jeho rozloha a dispozícia v troch rôznych, navzájom lyžiarsky prepojených lokalitách – Dedovka, Marguška a Lalíky. Nachádzajú sa tu zjazdovky všetkých náročností, takže si tu dobre zalyžujú všetci od začiatočníkov až po najnáročnejších lyžiarov.

Stredisko je otvorené od 8:30– 16:00. Lístok v tomto stredisku vyjde dospelú osobu na 26 eur, pri lístku junior na 22 eur.

Lyžiarske stredisko Malý Straník leží v Kysuckej vrchovine pri obci Zástranie, v katastri obce Teplička nad Váhom, 7 km východne od Žiliny. Do strediska sa dá dopraviť aj mestskou hromadnou dopravou zo Žiliny (zastávka Na Straník, linka č. 27).

Stredisko je otvorené od 9.00 – 16.00 hod. V stredisku sa predávajú bodové lístky za cenu 5 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM