Futbal Šport

Tréner šošonov Pavol Staňo: Odmietam, že nadstavba bude len prípravou

Hráči klubu, ktorý je aktuálne v likvidáci, už makajú. Ich kouč by však radšej dohral celú 10-kolovú nadstavbu, než skrátenú verziu.

Ilustračný obrázok k článku Tréner šošonov Pavol Staňo: Odmietam, že nadstavba bude len prípravou
Zdroj: TASR

Tréner futbalistov MŠK Žilina Pavol Staňo prijal odsúhlasenie pokračovania tohtoročnej Fortuna ligy v skrátenom formáte pragmaticky. Hoci šéf lavičky „šošonov“ by radšej dohral celú 10-kolovú nadstavbu, už sa pozerá dopredu.

Šošoni ladia formu

„Treba to brať ako fakt. Ja osobne by som zvolil alternatívu s plným, kompletným dohratím súťažného ročníka. Nedokážem to však zmeniť, berieme to ako realitu a chceme z toho vyťažiť maximum,“ povedal 42-ročný tréner po základnej časti druhého mužstva tabuľky a pre klubový web doplnil: „Pripravujeme sa na majstrovské zápasy rovnako, ako keby to bolo desať kôl. Konečne máme aspoň dátum, kedy by to teda malo vypuknúť, takže ladíme formu na 13. júna. Každý jeden zápas bude pre nás ako za odmenu, každý si budeme vážiť. Škoda, že ich nie je desať. Chalani sa tešia, pracujú tak, aby boli dôsledne pripravení. Urobíme všetko, aby sme to zvládli úspešne.“

Tréningy sa vracajú do starých koľají

V Žiline sú hráči v tréningu spolu od 19. mája a samotný tréningový proces sa už aj začína podobať tomu spred koronakrízy. „Od konca minulého týždňa trénujeme už všetci pokope, rozdelenie na skupiny už nebolo vďaka uvoľneniam potrebné. Aj pre nás trénerov je to oveľa jednoduchšie mať všetkých chalanov pohromade. Pomaly sa to vracia do starých koľají. Na chlapcov je radosť pozerať, po prestávke majú chuť. Po fyzickej stránke to nie je zlé, do ligy budeme po kondičnej stránke slušne pripravení,“ uviedol kouč, podľa ktorého chcú „šošoni“ takmer tri týždne do prvého ostrého ligového duelu využiť aj prípravnými zápasmi. „Chceli sme ich odohrať do 13. júna čo najviac, ale situácia na Slovensku je komplikovaná aj z pohľadu možných sparingpartnerov. Prvý prípravný duel sa rysuje už teraz počas víkendu. Chceme zaťažiť v tréningovom procese všetkých futbalistov tak, aby boli pripravení a mali tie tréningy plnohodnotné. Čakáme na spustenie kompletného tréningového procesu aj v Akadémii MŠK. Podľa toho prispôsobíme aj náš káder. Ten by mal mať vo finálnej fáze okolo 21–22 hráčov,“ prezradil Staňo, ktorému stále chýbajú v Žiline legionári ako Enis Fazlagič, Vahan Bičachčjan a Benson Anang.

Priepastný náskok v tabuľke

Žilina má pred štvrtými Michalovcami v tabuľke priepastný 15-bodový náskok. O účasti v pohárovej Európe pod Dubňom už nik nepochybuje. Staňo však odmieta, že by k oklieštenej nadstavbe v tíme pristúpili len ako k prípravným zápasom: „Máme obrovskú šancu zahrať si dobré zápasy, predviesť sa. Tlak určite bude vytvorený klímou žilinského prostredia, sú tu vždy vysoké nároky na hráčov. Od chalanov sa vyžaduje maximum na každom tréningu, majstrovské zápasy tomu pridajú punc. Chceme sa prebojovať do európskych predkôl, tam potrebujeme byť stopercentne pripravení. Práve pätica duelov s najlepšími v lige je tá najlepšia previerka.“

Žilina je od apríla v likvidácii. Majiteľ klubu Jozef Antošík sa pre tento krok rozhodol po tom, ako sa nedokázal dohodnúť s väčšinou hráčov na znížení platov. Pod Dubňom skončilo až 17 hráčov.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM