Krimi

Tragédia na horách: Na pomoc leteli zo Žiliny, ale poľský turista zomrel, FOTO

Po páde pod Malým Rozsutcom zahynul 43-ročný poľský turista. Čo sa na mieste stalo?

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na horách: Na pomoc leteli zo Žiliny, ale poľský turista zomrel, FOTO
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Horskí záchranári z Malej Fatry pomáhali v piatok s leteckými záchranármi 43-ročnému poľskému turistovi. Pod Malý Rozsutcom sa pošmykol na zľadovatenom teréne a pri približne 50-metrovom páde utrpel vážne poranenie hlavy. Napriek snahe záchranárov mu napokon podľahol. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Podľa horských záchranárov bol v čase nahlásenia pri vedomí, no následne sa jeho stav prudko zhoršil a neboli u neho prítomné životné funkcie.

„Jeho kamarát okamžite podľa inštrukcií operátora Zdravotnej záchrannej služby začal telefonicky riadenú kardiopulmonálnu resuscitáciu. O súčinnosť požiadali posádku leteckých záchranárov zo Žiliny. Z heliportu vo Vrátnej vyzdvihla na palubu vrtuľníka záchranára HZS a následne ho pomocou palubného žeriava vysadila pri zranenom," uviedli horskí záchranári.

Posádka vrtuľníka sa ešte vrátila pre ďalších troch záchranárov HZS, ktorých rovnako vysadila na mieste. „Žiaľ, aj napriek maximálnemu úsiliu sa muža zachrániť nepodarilo a ťažkým zraneniam na mieste podľahol. Horskí záchranári ho transportovali na Podžiar a následne terénnou štvorkolkou do Štefanovej," dodali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo počas záchrannej akcie.

FOTO: Po páde pod Malým Rozsutcom zahynul 43-ročný poľský turista
3
Galéria

Správy zo Žiliny a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM