Aktualizované Krimi

To musela byť rana: Na Orave za zrazil kamión s vlakom, kamionista je zranený

Vo vlaku sedelo niekoľko cestujúcich. Nehoda úplne odrezala dopravu v úseku.

Ilustračný obrázok k článku To musela byť rana: Na Orave za zrazil kamión s vlakom, kamionista je zranený
2
Galéria
Zdroj: HaZZ

Na železničnom priecestí v Tvrdošíne došlo vo štvrtok k zrážke motorového vlaku s kamiónom. Následkom nárazu sa vlak sčasti vykoľajil. Potvrdil to riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak s tým, že ľahšie zranenia utrpel len vodič kamióna, cestujúci z vlaku sú bez zranení.

Ako doplnil, vo vlaku sa v čase nehody viezlo sedem cestujúcich. K zrážke malo podľa Kapusniaka dôjsť v blízkosti železničnej stanice. Osobný motorový vlak s dvoma vagónmi išiel v smere na obec Nižná.

Podľa krajského policajného hovorcu Radka Moravčíka mal 40-ročný vodič na volve s návesom vojsť na priecestie chránené zvukovým a svetelným zabezpečením, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim osobným vlakom. „Alkohol u vodiča ani rušňovodiča vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Vodič aj rušňovodič boli po dopravnej nehode prevezení na vyšetrenie do nemocnice. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 33 000 eur,“ doplnil.

Premávka na trati bola na čas zastavená. Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč priblížil, že na úseku bola náhradná autobusová doprava v smeroch Nižná – Trstená a Trstená – Dlhá nad Oravou, ktorá nahradila vykoľajený vlak aj nasledujúce osobné vlaky.

Zrážka kamióna s vlakom v Tvrdošíne
2
Galéria
Zdroj: HaZZ

Zostaňte v obraze! Ďalšie aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM