Michal Demjanovič Rôzne

Tesla otvorila nabíjaciu stanicu v OC Mirage: Žilinčania ju môžu využívať zadarmo

V rámci podujatia eMobility Day Žilina 2016 bola oficiálne otvorená ďalšia nabíjacia stanica pre elektromobily. Adaptér pre bezplatné nabíjanie je umiestnený v parkovacom dome OC Mirage.

Ilustračný obrázok k článku Tesla otvorila nabíjaciu stanicu v OC Mirage: Žilinčania ju môžu využívať zadarmo
Zdroj: TASR

Prichádza čas, kedy na jazdu autom nebudeme potrebovať žiadne fosílne palivo a budeme šetrnejší k životnému prostrediu. Ten čas prichádza pomaly aj na Slovensko. Jazdiť na elektromobile po našej krajine je čím ďalej tým jednoduchšie. Napomáha tomu aj fakt, že na Slovensku pribúdajú miesta, kde sa dá takéto auto nabiť. K nim sa zaradila aj Žilina.

Nabíjacia stanica pre elektromobily bola otvorená v rámci podujatia eMobility Day Žilina 2016. Adaptér pre bezplatné nabíjanie v rámci programu Tesla Destination Charging je umiestnený v parkovacom dome OC Mirage. Informáciu priniesla Tesla Club Slovakia.

Adaptér s 22kW výkonom poskytne elektromobilom Tesla za hodinu nabíjania dojazd asi 100 km. Umiestnenie v parkovacom dome však so sebou prináša isté obmedzenia vyplývajúce z charakteristík Tesla Destination Charging. Otvorený je síce nonstop, bezplatné dvojhodinové parkovanie pre zákazníkov OC však poskytuje len od 9:00 do 22:00. Za každú ďalšiu hodinu si vodič priplatí dve eurá.

Pribudnú ďalšie

Podľa informácií Tesla Club Slovakia nebude nabíjačka v OC Mirage jediná v okolí. Ďalšia ma pribudnúť pri neďalekom kaštieli Gbeľany. Celkovo majú stáť v okolí Žiliny až tri stanice z programu Tesla Destination Charging. Začiatkom roka Tesla spustila aj vlastný Supercharger neďaleko Zvolena.

Aktuálnu mapu nabíjacích staníc si môžte pozrieť na tomto odkaze.

Čítajte tiež:

Lipšica v parlamente nahradí Žilinčan Ján Marosz (37)

TOP 5 správ týždňa: Témy, ktoré najviac zaujali Žilinčanov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM