Aktualizované Filip Chudý Futbal

Sviatok futbalu v Považskej po 10 rokoch: Senzácia na žilinský úkor bola blízko, VIDEO

Po dlhých rokoch sa hralo považské derby medzi Považskou Bystricou a Žilinou, po ktorom sa nakoniec tešil z víťazstva favorit.

Ilustračný obrázok k článku Sviatok futbalu v Považskej po 10 rokoch: Senzácia na žilinský úkor bola blízko, VIDEO
Zdroj: Instagram.com/mskzilina

Po 10 rokoch zavítal do Považskej Bystrice na súťažný duel účastník najvyššej súťaže. V sezóne 2011/12 to bol vtedy aktuálny vicemajster FK Senica, ktorému v pohárovom zápase domáci podľahli po výsledku 1:2. Záhoráci dokráčali následne až do finále. Teraz v rámci 3. kola Slovenského pohára hostili Považskobystričania štvrté mužstvo Fortuna ligy MŠK Žilina.

Špecifický zápas

Bol to špecifický zápas pre mnohých považskobystrických hráčov, keďže takmer polovicu kádra tvoria odchovanci Žiliny – Martin Kuciak, Dušan Kucharčík, Matej Dybala, Róbert Petruš, Branislav Gamboš, Daniel Hundák, Aurel Dávidík, Lukáš Mravec. Navyše v žilinskej akadémii bol aj Luboš Mitáš. Hráči so žilinskou minulosťou majú prevahu v kádri aj nad odchovancami Považskej Bystrice.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Možno aj preto domáci začali odvážne a prvé tri minúty patrili im. Neskôr sa však začala prejavovať technická prevaha hostí, vďaka čomu si vypracovali mnoho šancí, ale dlho bez výsledku. Až na konci prvej polhodiny, keď všetci domáci boli hlboko zatiahnutí, využil situáciu stopér Žiliny Minárik. Ten si naviedol loptu a skvele kolmicou vysunul Bičachčjana, ktorý nezaváhal. Považská Bystrica však dokázala vyrovnať gólom do šatne, keď situáciu dobre vyriešil jej útočný trojzáprah a Slávik dorazil strelu odrazenú od žrde do prázdnej brány.

Mesačné čakanie

S favoritom tento moment akoby otriasol a v druhom polčase sa dlho hrala vyrovnaná partia. Domáci však nedokázali využiť náznaky šancí a protiútokov. Žilinčania sa postupom času dostávali do väčších príležitostí, ale zahadzovali jednu za druhou, v čom „vynikal“ hlavne Jibril.

Žilinu vykúpil až štvrťhodinu pred koncom krásnou strelou Ďuriš, ktorý sa postaral o vôbec prvé víťazstvo žlto-zelených po 90 minútach v septembri.

Predtým totiž naposledy vyhrali proti Senici (3:0) v lige ešte 22. augusta. Bánovú v predchádzajúcom pohárovom kole vyradili po remíze až na pokutové kopy. Pre Považskú Bystricu, ktorá je lídrom tretej ligy západ, to bola naopak ešte len prvá prehra v sezóne.

Mohlo by vás zaujímať

Hlasy po zápase

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: „Vždy je to ťažké, keď si v role favorita a hráš vonku. Kvalitou by si mal takýto zápas zvládnuť a zvládnuť ho relatívne v pohode. Videli sme, že sme mali dosť situácií a keď ich nevyužiješ, zdramatizuje sa to. Dnes to bolo o premieňaní príležitostí, gólových šancí sme mali veľa. Jednoducho to musíme premieňať. Potom nemusíme tŕpnuť do konca stretnutia a zápas nebude dramatický. Treba pochváliť domácich, ktorí hrali oduševnene. Klobúk dole pred nimi po fyzickej stránky, kedy nám poväčšine duelu stíhali. Čaká nás ťažké stretnutie v Michalovciach, no ktorý zápas je ľahký… Musíme sa dobre pripraviť, urobíme všetko pre víťazstvo aj v lige.“

Samuel Petráš, brankár MŠK Žilina: „Zase pre nás typický pohárový zápas. Ako aj s Bánovou proti nám nastúpilo veľa odchovancov, bývalých hráčov, ktorí sa chceli na nás vytiahnuť. Mali sme dostatok šancí, ktoré sme nepremenili a sami sme si tak duel spravili náročný na 90 minút. Mohlo to byť uzavreté skôr a postup mohli mať vo vrecku včaššie. Súper gólom do kabíny ožil, po zmene strán bol silnejší na lopte. Vďakabohu za Dávidov gól, pretože sme sa veľmi trápili v koncovke. Berieme postup, a to je teraz najdôležitejšie.“ (zdroj mskzilina.sk)

Sumár

MŠK Považská Bystrica – MŠK Žilina 1:2 (1:1)

Góly: 45. Slávik – 29. Bičachčjan, 76. Ďuriš. ŽK: 86. Dávidík, Rozhodovali: Ruc – Straka, Štofík, 1 100 divákov
Považská Bystrica: F. Čiernik – Vala (72. Bambúch), Dybala, Kucharčík (46. Mravec), Petruš – S. Čiernik, Boris (80. Čičut), Gamboš – Slávik (46. Dávidík), Hundák, Gajdošík (80. Mitáš)
Žilina: Petráš – Anang, Kopas, Minárik, Javorček (46. Suľa) – Slebodník (77. Myslovič), Gono, Bičachčjan (59. Goljan) – Jánošík (39. Rusnák), Jibril, Iľko (59. Ďuriš)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Video zostrih nájdete na videu nižšie.

Športové správy

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM