Rôzne

Super nápad, ako v Žiline primäť ľudí vyjsť do ulíc: Zažite piknikovanie a aj Kukovu roletu!

Víkendové dianie v našom meste spestrí aj netradičné podujatie, ktorého cieľom je primäť ľudí vyjsť do ulíc, vytvárať spoločné aktivity a zároveň vytvárať prívetivejšie okolie svojich domov.

Ilustračný obrázok k článku Super nápad, ako v Žiline primäť ľudí vyjsť do ulíc: Zažite piknikovanie a aj Kukovu roletu!
Zdroj: Dnes24.sk

Po tretíkrát si budú Žilinčania užívať svoje mesto. V nedeľu 27. septembra sa uskutoční ďalšia Susedská slávnosť, tentokrát na Hlbokej ceste. Akcia sa koná pri príležitosti Európskeho týždňa mobility.

„Tentokrát sme zvolili miestom konania sídlisko Vlčince, konkrétne Hlbokú cestu. Dôvodom je, že príliš často sa kultúrne aktivity dejú v centre mesta a sídliská zostávajú na okraji záujmu. Myslím si, že práve na sídliskách žije najviac Žilinčanov, ktorí chcú mať nielen krásne centrum mesta, ale aj ľudské a prívetivé okolia svojich domov,“ povedal Vladimír Randa z občianskeho združenia Preles, ktoré akciu, spolu s občianskym združením Mulica, organizujú.

Randa dodal, že v nedeľu bude od 15.00 hod pripravené piknikovanie, ochutnávka koláčov, kde každý môže priniesť ten svoj, grilovanie, športové aktivity ako pétanque, slackline, lanové prekážky, pingpong, stolný futbal, kreatívne dielne pre deti a psychologické poradenstvo pre rodičov. „V programe Susedskej slávnosti sú aj novinky ako Speakers´ Corner – možnosť pre každého vyjadriť sa k pre neho dôležitým témam, či retro „Kukova roleta“ – príležitosť pre 10 detí a 10 dospelých predviesť v jednej minúte, čo chcú ukázať ostatným alebo v čom sú dobrí," povedal Vladimír Randa.

Od 17.00 hod. je naplánovaný živý jazz & rock´n´roll koncert. Vítaní sú všetci Žilinčania i návštevníci, akcia je bezplatná.

Foto: o. z. Preles

FOTO: Žilina zažije ďalšiu susedskú slávnosť
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM