Krimi

Súd predĺžil väzbu tretiemu poľskému vodičovi z pirátskej jazdy na Orave

Sudkyňa Okresného súdu v Žiline predĺžila väzbu tretieho Poliaka obvineného v súvislosti s minuloročnou "pirátskou" jazdou na Orave a následnou tragickou dopravnou nehodou.

Ilustračný obrázok k článku Súd predĺžil väzbu tretiemu poľskému vodičovi z pirátskej jazdy na Orave
5
Galéria
Zdroj: TASR

Sudkyňa Okresného súdu (OS) v Žiline predĺžila do 30. júna 2019 väzbu Marcina L., tretieho Poliaka obvineného v súvislosti s minuloročnou „pirátskou“ jazdou na Orave a následnou tragickou dopravnou nehodou. Obvinený Marcin L. podal proti uzneseniu OS sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd (KS) v Žiline. Informovala hovorkyňa KS v Žiline Lenka Belavá.

Ďalších dvoch Poliakov obvinených v súvislosti s minuloročnou „pirátskou“ jazdou na Orave prepustil žilinský OS na slobodu 3. apríla (Lukasza K.) a 25. marca (Adama Sz). „V prípade Lukasza K. bola väzba nahradená prijatím peňažnej záruky vo výške 20.000 eur a prijatím písomného sľubu obvineného. V prípade Adama Sz. bola väzba nahradená písomným sľubom obvineného, peňažnou zárukou, dohľadom probačného a mediačného úradníka. Súčasne boli obvinenému uložené zákaz vycestovať do zahraničia, ako aj povinnosť zdržiavať sa v Žilinskom kraji,“ uviedla Belavá.

Doplnila, že všetci traja Poliaci sú obvinení z trestného činu všeobecného ohrozenia. Prokurátor Krajskej prokuratúry v Žiline Alexander Feník po októbrovom verejnom zasadnutí uviedol, že dvom Poliakom Adamovi Sz. a Lukaszovi K. hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Tretiemu vodičovi Marcinovi L. hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

K tragickej dopravnej nehode došlo v nedeľu 30. septembra minulého roka na ceste I/59 v katastri Dolného Kubína. Podľa žilinského krajského policajného hovorcu Radka Moravčíka viedol 27-ročný Poliak v smere od Dolného Kubína do Oravského Podzámku osobné auto značky Ferrari. Za ním viedol 42-ročný Poliak osobné auto značky Porsche Cayenne. „Obe vozidlá začali predchádzať pred nimi idúcu kolónu vozidiel v mieste, kde je to vodorovným dopravným značením zakázané. Následne vodič Porsche narazil do pred ním idúceho Ferrari, ktoré pribrzdilo a po náraze sa vrátilo do svojho jazdného pruhu. Vodič Porsche sa už nestačil zaradiť do svojho jazdného pruhu a došlo k čelnej zrážke s protiidúcim osobným autom Škoda Fabia,“ uviedol.

Pri čelnej zrážke utrpel 57-ročný vodič Škody z okresu Dolný Kubín ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Zranenia mali aj jeho 50-ročná spolujazdkyňa a 21-ročný spolujazdec. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na 35.500 eur.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM