Správy

Stredné školy v Žilinskom kraji po prvom kole prijímačiek: Ako to vyzerá s kapacitami?

Klasické prijímačky sa tento rok nekonali, školy brali študentov podľa prospechu na základnej škole a výsledkov súťaží. Tak to bude aj v prípade druhého termínu.

Ilustračný obrázok k článku Stredné školy v Žilinskom kraji po prvom kole prijímačiek: Ako to vyzerá s kapacitami?
Zdroj: TASR

V Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) sa po prvom kole prijímacieho konania podarilo na 100 percent obsadiť 30 škôl v pôsobnosti samosprávneho kraja. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

Upozornila, že 19. júna uplynie termín na podávanie prihlášok pre deviatakov, ktorí sa v prvom termíne prijímacieho konania nedostali na zvolenú strednú školu. „Prehľad voľných miest po májových termínoch prijímacích skúšok na stredné školy je dostupný na internetovej stránke ŽSK,“ doplnila Remencová.

„Klasické prijímacie skúšky sa nekonali, školy vytvorili na základe doručených prihlášok poradie prihlásených žiakov na štúdium, ktoré vychádzalo z prospechu na základnej škole a výsledkov súťaží. Tak to bude aj v prípade druhého termínu,“ uviedla riaditeľka odboru školstva a športu Úradu ŽSK Janka Školová.

Doplnila, že študenti stredných škôl ŽSK sa vrátia na pár dní do lavíc ešte v tomto školskom roku. „V tomto prípade sme nechali rozhodnutie v rukách riaditeľov, ktorí najlepšie vedia, aké majú možnosti a potreby do konca školského roka. Máme informácie, že niektoré školy budú otvorené celý posledný týždeň – napríklad Jazyková škola v Žiline. Väčšina však privíta študentov na posledné dva júnové dni (29. – 30. 6.). Tento čas využijú najmä na vrátenie učebníc, odovzdanie vysvedčení a rozlúčku so žiakmi pred letnými prázdninami,“ dodala Školová.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM