Rôzne Šport

Strečnianska mašľa, ako skutočná výzva: Sledujte tú trasu! FOTO

Podujatie, ktoré má už svojich každoročných priaznivcov. Ak sa chcete prekonať, skúste to. Pozrite aj foto z tohtoročných pretekov.

Ilustračný obrázok k článku Strečnianska mašľa, ako skutočná výzva: Sledujte tú trasu! FOTO
10
Galéria

„Strečnianska mašla je podujatie, ktoré spája Malú Fatru a Strečno. Umožňuje horským bežcom či turistom navštíviť najvyššie vrcholy v našom strečnianskom okolí“, uviedol organizátor podujatia Dušan Ďurčo.

Je to 50 km beh, ktorý smeruje zo Strečna do Krivánskej Malej Fatry na vrch Suchý a potom druhá časť smeruje na Lúčanskú Malú Fatru, kde najvyšší vrch je Minčol, doplnil Ďurčo.

„Tento rok organizujeme už druhý ročník. Po minuloročnom úspešnom pokusnom prvom ročníku sme sa rozhodli podujatie zopakovať. Počet pretekárov sa nám oproti minulému roku zdvojnásobil a to nás utvrdilo v tom, že to bol celkom dobrý nápad a budeme v organizovaní preteku ďalej pokračovať“, doplnil organizátor.

Tento rok sa prihlásilo na 50km trať 35 účastníkov a na 25 km trať 78 pretekárov.

Akciu s názvom Strečnianska mašľa organizuje KST Uhlík Strečno so spoluprácou obce Strečno a ďalšími podporovateľmi tohoto krásneho športu. Na celom podujatí sa podieľajú dobrovoľníci z KST Uhlík Strečno, ktorí slúžia pretekárom ako živé kontroly a sledujú ich po trati. Na štyroch kontrolách je možnosť občerstviť sa a doplniť tekutiny.

Parametre trasy

50 km mašľa

Parametre trasy – dĺžka 50 km, prevýšenie +2985 m (približne)

Štart a cieľ – Obecný úrad Strečno

Popis trasy

vlastné mašľa značenie – Strečno, obecný úrad – lávka cez Váh – Nezbudská Lúčka – žltá značka – Pod Jedľovinou – zelená značka – zelená cyklotrasa – Dolina Kúr – modrá značka – Sedlo Priehyb – červená značka – Suchý – Chata pod Suchým – Starý hrad – Penzión Irenka – Strečno, pod hradom – sedlo Rakytie – sedlo Javorina – Minčol – modrá značka – Višňové – vlastné mašľa značenie – Stráňavy – žltá značka – Stráňavy – sedlo pod Kojšovou – vyhliadka Špicák – Strečno, pod hradom – vlastné mašľa značenie – Strečno, obecný úrad

25 km slučka

Parametre trasy – dĺžka 25 km

Štart a cieľ – Obecný úrad Strečno

Popis trasy:

vlastné mašľa značenie – Strečno, obecný úrad – červená značka – Strečno, pod hradom – sedlo Rakytie – sedlo Javorina – Minčol – modrá značka – Višňové – vlastné mašľa značenie – Stráňavy – žltá značka – Stráňavy – sedlo pod Kojšovou – vyhliadka Špicák – Strečno, pod hradom – vlastné mašľa značenie – Strečno, obecný úrad

„Ako prvý z účastníkov behu Strečnianskej mašle 2019 dobehol na 50 km trati pretekár Patrik Milata, s neuveriteľným časom 5 hod 33 min. Na 25 km trati sa popasoval s časom 2hod 57 min Martin Albrecht zo Strečna a Jaroslav Tarana z Čierneho pri Čadci“, informoval Ďurčo.

Strečnianska mašľa
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM