Peter Klimant Správy

Štrajk učiteľov sa dotkne aj Žiliny: Ktoré gymnázium do neho vstúpi a ktorá ŽŠ bude zatvorená?

Celoslovenský štrajk učiteľov sa dotkne aj priamo nášho mesta. Jedna zo základných škôl bude dokonca úplne zatvorená. A pozrite si aj to, ktoré žilinské gymnázium vstúpi do štrajku.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov sa dotkne aj Žiliny: Ktoré gymnázium do neho vstúpi a ktorá ŽŠ bude zatvorená?
Foto: Zuzana Jakubičková

V Žilinskom kraji sa podľa informácií Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU) zapojí do štrajku učiteľov 87 z takmer 400 základných a stredných škôl.

Zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) do štrajku v pondelok alebo utorok vstúpi päť škôl. Len jedna z toho však bude zo Žiliny – Gymnázium, Hlinská 29 v Žiline (8 učiteľov). Z kraja vstúpia do štrajku ďalej tieto školy: Gymnázium Michala Miloslava Hodžu v Liptovskom Mikuláši (12 učiteľov), Stredná zdravotnícka škola v Liptovskom Mikuláši (13 učiteľov), Spojená škola, Scota Viatora 8 v Ružomberku (21 učiteľov) a Stredná odborná škola, Hattalova 968/33 v Námestove (1 učiteľ).

„V školách bude vyučovanie pre žiakov zabezpečené v normálnom režime, vyučovanie v špecifickom režime bude len v prípade Gymnázia M. M. Hodžu v Liptovskom Mikuláši,“ informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

Podľa hovorcu mesta Žilina Pavla Čorbu bude od pondelka zatvorená Základná škola (ZŠ) Limbová, v ktorej bude 24 učiteľov v neobmedzenom štrajku. „Ostatné školy fungujú v bežnom režime. Ak bude treba, k dispozícii je Centrum voľného času na Kuzmányho ulici v Žiline, ktoré zabezpečí alternatívny program počas školského vyučovania,“ uviedol Čorba.

Do štrajku bolo o 10:17 hod. zapojených viac 10 500 učiteľov zo 622 škôl. Na Slovensku podľa údajov ministerstva školstva je 2 935 materských škôl, 2 113 základných škôl a 868 stredných škôl. Pôsobí na nich do 90 000 učiteľov.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Aktuálna situácia v našom meste: Ktoré školy v Žiline štrajk ukončili a kde stále trvá?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM