Soňa Vanovčanová Iné športy Šport

Starší žiaci oddielu vodného póla: Prešovský turnaj nevyšiel celkom podľa predstáv

Starší žiaci oddielu vodného póla Klubu plaveckých športov Nereus sa zúčastnili prešovského kola Národnej ligy. Z trojdňového turnaja si priniesli dve víťazstvá.

Ilustračný obrázok k článku Starší žiaci oddielu vodného póla: Prešovský turnaj nevyšiel celkom podľa predstáv
3
Galéria
Zdroj: KPŠ Nereus - Vodné pólo

Starší žiaci oddielu vodného póla KPŠ Nereus tento rok bojujú o 1. – 6. miesto v Národnej lige. Podľa trénera Martina Nedelku ml. budú musieť v nasledujúcich týždňoch zapracovať na príprave.

Ako uviedol Martin Nedelka ml., chlapci musia do ďalšieho turnaja zabrať. „Prešovský turnaj Národnej ligy starších žiakov o 1. – 6. miesto nevyšiel tak, ako by sme si možno želali. Naša U15 od štvrtku (7. februára) do soboty (9. februára) odohrala 5 náročných zápasov. Avšak o bodoch rozhoduje výsledok zápasov, a tak domov si nesieme 4 body za výhru s TJ Slávia PU Prešov (18:7) a ŠKP Modrí Draci Košice – Staré Mesto (8:11),“ informoval tréner.

Ako ďalej skonštatoval, zápas s favoritom ligy ŠK Hornets Košice vodnopólový klub / water polo team bol veľmi vyrovnaný a chlapci predviedli veľmi pekný výkon. „Prvú štvrtinu vyhrávali mladí žilinčania 3:1. V druhej polovici zápasu však odišli sily a zápas skončil s celkovým výsledkom 6:11,“ doplnil Nedelka ml.

Najväčším skokanom turnaja bol tím Slávia Bratislava, ktorý si domov odniesol celkovo 8 bodov za 4 výhry. „Bratislave šla naozaj karta a z konca tabuľky s nulovým počtom bodov sa posúvajú na priebežné 3. – 4. miesto o ktoré sa po výhre s nami (6:7) aktuálne spoločne delíme,“ zdôraznil tréner. Zápasy so Sršňami ako aj Bratislavou boli podľa Nedelku ml. veľmi napínavé a vyrovnané. Čo však podľa neho mrzí, je výsledok s Klubom vodného póla Nováky (8:6), kde bolo možné počas tohto týždňa získať bod. „Tento zápas nám vyslovene nevyšiel. Nie je však nad čím nariekať. V Prešove sa bolo na čo pozerať a vieme, že nechýbalo veľa. Takže heslom do nastávajúcich týždňov, je nezaspať na vavrínoch a zapracovať na príprave,“ uzavrel Martin Nedelka ml.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM