Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Stánky na Vianočných trhoch: Za ich prenájom získa Mesto Žilina takúto sumu

Mestský úrad vyhodnocoval elektronické aukcie na stánky, v ktorých sa bude ponúkať občerstvenie na Vianočných trhoch. Mesto zarobí takmer o stotisíc eur viac oproti minulému roku.

Ilustračný obrázok k článku Stánky na Vianočných trhoch: Za ich prenájom získa Mesto Žilina takúto sumu
Zdroj: TASR

V stredu 17. októbra sa vyhodnocovali elektronické aukcie na prenájom stánkov, ktoré budú ponúkať občerstvenie a nápoje počas tohtoročných Vianočných trhov v Žiline. Do dražby o 18 stánkov sa zapojilo 27 záujemcov. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Do mestskej kasy, podľa Zigovej, vďaka prenájmu poputuje 184 816 eur, čo je takmer o 100 tisíc eur viac ako vlani, keď sa stánky vydražili za 85 539 eur. „Najvyššia suma sa tento rok vyšplhala na 15 780 eur za stánok s tradičnými nápojmi na Mariánskom námestí, naopak najmenej ponúkol uchádzač za stánok s občerstvením na Námestí Andreja Hlinku, a to 5 100 eur. Minimálne podanie pre prihlásenie do aukcie bolo pritom 4 500 eur,“ vysvetlila Ingrid Dolniková, vedúca oddelenia kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja mesta Žilina.

„Tento rok ponúkalo mesto na prenájom o sedem stánkov viac ako vlani. Dôvodom bolo ukončenie zmluvy so spoločnosťou, ktorá zabezpečovala pre Žilinu organizáciu a materiálové vybavenie trhov, za čo získala firma niekoľko stánkov bez aukcie. Mesto tak za vyšší príjem zo stánkov bude musieť zabezpečiť organizáciu Vianočných trhov,“ uviedla Zigová.

Ako už pred časom avizovala žilinská radnica, na Mariánskom námestí bude počas trhov 14 stánkov s občerstvením, osem z nich bude predávať prioritne tradičné jedlá, šesť stánkov tradičné nápoje. Na Námestí Andreja Hlinku budú štyri predajné stánky s občerstvením. Okrem jedla a pitia sa návštevníci môžu tešiť aj tento rok na remeselníkov, ktorí budú svoje produkty ponúkať v ďalších 21 stánkoch. Dva stánky sú určené pre charitatívne a neziskové organizácie. Vianočné trhy sa tento rok v Žiline začínajú v piatok 23. novembra a potrvajú do nedele 23. decembra 2018.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM