Soňa Vanovčanová Kultúra

Vianočné trhy čaká zmena: Bude chýbať klzisko s požičovňou korčúľ?

Vianočné trhy čaká tento rok veľká zmena. Čo tento rok radnica pripravila?

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy čaká zmena: Bude chýbať klzisko s požičovňou korčúľ?
Zdroj: Mesto Žilina

Tohtoročné vianočné trhy čaká veľká zmena. Redakciu Žilina24 o tom informovala počas tlačovej konferencie hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Oproti predchádzajúcim rokom sa navýši počet predajných stánkov s jedlom, občerstvením i remeselným a potravinovým predajom. „Stane sa tak preto, že skončila päťčročná zmluva so spoločnosťou, ktorá v rámci bártrového obchodu zabezpečovala vybudovanie vstupných brán, oplotenie za stánkami, altánkov, stolov, rozmiestnenie odpadkových košov, realizovala ozvučenie, osvetlenie, kultúrny a športový program, ale najmä prevádzku klziska s umelým povrchom,“ uviedla Zigová.

Podľa informácií z Mesta Žilina však uvedené služby neposkytovala za peniaze, ale podľa zmluvy dostala tri predajné stánky a dve miesta na umiestnenie vlastných predajných stánkov. „Zmluva trvala päť rokov, skončila platnosť, preto mesto hľadalo nového organizátora,“ doplnila hovorkyňa.

„Vypísali sme až tri verejné obstarávania. Hľadali sa teda tri spoločnosti, ktoré budú poskytovať služby na vianočných trhoch. Jedna by mala mať na starosti materiálne zabezpečenie a mobiliár, ďalšia upratovanie a tretia vybuduje klzisko spolu s požičovňou korčúľ, o ktoré sa momentálne súťaží,“ uzavrela Zigová.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM