Jozef Legéň Futbal

Šošoni v druhom predkole Európskej ligy: Proti Olympiji si Žilinčania veria

Futbalistov MŠK Žilina čaká v hlavnom meste Slovinska, Ľubľane, prvý zápas 2. predkola Európskej ligy proti domácej Olimpiji. Po zdolaní gruzínskeho mužstva Torpedo Kutaisi si aj v MŠK chce získať dobrú východiskovú pozíciu aj na trávniku v Ľubľane.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni v druhom predkole Európskej ligy: Proti Olympiji si Žilinčania veria

Futbalisti MŠK Žilina po preskočení úvodnej prekážky v podobe gruzínskeho Torpeda Kutaisi vo štvrtok narazia v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2013/2014 na slovinského zástupcu Olimpija Ľubľana. Tím trénera Adriána Guľu nastúpi v hlavnom meste Slovinska o 20.45 SELČ s odhodlaním získať taký výsledok, ktorý by mu do odvety dával priaznivé šance na postup.
Žilina v 1. predkole vyhrala v Gruzínsku suverénne 3:0, domáca odveta sa ale „zvrhla“ na prestrelku 3:3. V 1. kole Corgoň ligy Žilinčania remizovali v Ružomberku 2:2, keď o plný bodový zápis prišli v nadstavenom čase súboja.

Nové akvizície

„Šošoni“ odcestovali do dejiska zápasu už v utorok. V stredu dopoludnia si zatrénovali na štadióne Stožice, po ňom pred médiá predstúpil na oficiálnej tlačovej konferencii kouč Guľa. Ten na súboj už môže počítať s dvoma novými akvizíciami Matejom Jeličom a Tomášom Hučkom. Ten má skúsenosť s pohárovou Európou ešte z dresu Dukly z roku 2010. „V pohárovej Európe som hral proti gruzínskemu Zestafoni, toto bude môj druhý zápas na takejto úrovni. Je to veľká výzva a dúfam, že uspejeme. Samozrejme budem rád, ak mi dá tréner dôveru v zápase,“ citoval bývalého kapitána „vojakov“ web Žiliny.

Presvedčení o úspechu

„Všetci chalani, teda dvadsaťčlenný káder plus dvaja brankári čo sú s nami, sú v poriadku. Máme odtrénovanú jednotku a verím, že budú všetci dobre pripravení. Chalani na nej vyzerali dobre, našli sme tu nádherný štadión, výbornú plochu. Pôsobili veľmi koncentrovane, lebo vieme, že nás čaká ťažký súper. Videli sme ich v dvoch zápasoch naživo. Chlapci dostanú dostatok informácií o tomto balkánskom súperovi, ktorý má silu v individualitách. Sú silní v súboji jeden na jeden, majú zaujímavých hráčov. My si ale ukážeme aj ich zraniteľné miesta. Sme presvedčení o tom, že naša aktivita bude viesť k úspechu, s tým pôjdeme aj do taktickej prípravy. Rozhodnú vôľa a nasadenie, to budú veci, o ktoré sa budeme opierať,“ povedal kouč Žiliny Guľa.

Tréner Olympije má rešpekt

Ľubľana na úvod slovinskej ligy doma prehrala s Rudarom Velenje 1:2. Tréner Olimpije Andrej Razdrh si Žilinu pozrel v súboji s Kutaisi. „Ako sme očakávali, Žilina má kvalitné mužstvo. Je evidentné, že už má skúsenosti v pohárovej Európe. Je to typické slovenské mužstvo, dynamické, takticky vyspelé. Neočakávam ale, že sa v prvom súboji u nás pustia do silnej ofenzívy. Čakajú náš proti tomuto súperovi štyri polčasy, každá jedna chyba v nich sa môže kruto vypomstiť. Slovenský tím je dobrý, ale nie nezdolateľný.“

Súboj v Ľubľane má výkop o 20.45 SELČ. Povedú ho rozhodcovia z Estónska, ako hlavný Kristo Tohver, na čiarach mu budú asistovať Hannes Reinvald a Sten Klaasen.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM