Michal Demjanovič Futbal

Šošoni s reprezentačnými povinnosťami: Ktorí hráči zo Žiliny posilnia reprezentáciu?

Máme tu reprezentačnú prestávku. Aj Žilinskí futbalisti pomôžu slovenskej reprezentácii v boji o body na MS respektíve ME.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni s reprezentačnými povinnosťami: Ktorí hráči zo Žiliny posilnia reprezentáciu?
Zdroj: TASR

Reprezentáčné Áčko

Slovenská futbalová reprezentácia mužov vstupuje začiatkom septembra do ďalšej kvalifikácie na MS 2018, ktoré sa uskutočnia v Rusku. Hneď na úvod preverí výber Jána Kozáka jeden z najťažších súperov, ktorý je aj favoritom našej F-skupiny tím Anglicka. V 23-člennej nominácii sa popri zahraničných legionároch našlo miesto aj pre hráčov z nášho tímu.

Podľa informácii, ktoré priniesla oficiálna stránka nášho mužstva ide o týchto hráčov: Už stálou oporou stredovej formácie je Žilinský kapitán Viktor Pečovský (33), ktorý má na svojom konte už 34 reprezentačných štartov.

Úplným nováčikom v kabíne reprezentačného „Áčka“ bude nová posila MŠK Žilina Jakub Holúbek (25), ktorý sa predtým v najcennejšom drese predstavil ešte v kategórii do 21 rokov v deviatich zápasoch.

Slovenská dvadsaťjednotka

Začiatok septembra je asociačným termínom aj pre slovenskú dvadsaťjednotku, ktorá pokračuje vo výborne rozbehnutej kvalifikácii na záverečný turnaj ME 2017. Tá s 12 bodmi vedie svoju skupinu pred výberom Holandska. Výber Pavla Hapala čaká okrem dôležitého súboja 8. kvalifikačnej skupiny na Cypre aj prestížny priateľský duel s rovesníkmi z Nemecka.

Ani v tejto nominácii nechýba štvorica zástupcov MŠK Žilina. V obrane už tradične Denis Vavro (20) a Róbert Mazáň (22). V strede poľa dostal dôveru trénera Miroslav Káčer (20) a v útoku v dobrej forme hrajúci Nikolas Špalek (19).

Čítajte tiež:

Mladý talent zo Žiliny v ROZHOVORE: Podmienky na futbal v meste sú vynikajúce

Počas septembra sa nudiť nebudeme: TOP 10 akcií v Žiline a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM