Jozef Legéň Šport

Záver futbalového zápasu: V Žiline lietala pyrotechnika a rozhodca to schytal fľašou

Sobotňajší zápas futbalistov staršieho dorastu MŠK Žilina - Spartak Trnava bude mať dohru za zeleným stolom. Hlavný rozhodca Miroslav Jaška ho v 87. minúte predčasne ukončil po tom, ako ho zasiahla fľaša hodená zo sektora domácich fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Záver futbalového zápasu: V Žiline lietala pyrotechnika a rozhodca to schytal fľašou
Zdroj: TASR

Duel dorasteneckej ligy navštívil podľa oficiálneho zápisu veľmi solídny počet dvesto divákov. Nechýbali ani ultras, ktorí o sebe dávali nahlas vedieť počas celého zápasu. Ešte v prvom polčase prišla do areálu polícia. Po slovných výpadoch voči bezpečnostným zložkám arbiter prvýkrát prerušil duel. Domáci sa ujali vedenia v 27. minúte gólom Káčera. V 87. minúte mohli potvrdiť svoje víťazstvo, keď po kontakte brankára Masára s útočníkom Žiliny Čmelíkom ukázal Jaška na biely bod.

„Ešte pred zahraním jedenástky však z tribúny vyletela fľaša, ktorá rozhodcu zasiahla a ten následne duel predčasne ukončil,“ píše Trnavský hlas. Pri schádzaní mužstiev z trávnika vládli veľké emócie, na ihrisko padala pyrotechnika, nikomu z mužstva hostí sa nič nestalo. Výprava z Trnavy opustila štadión až po dvojhodinovom čakaní, keď sa situácia upokojila. Policajná eskorta odprevadila Trnavčanov za hranice mesta. Konečný ortieľ nad nedohraným duelom vyriekne Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ).

„Zápas mal kvalitu, domáci boli futbalovejší, my sme však pôsobili disciplinovanejšie, kolektívnejšie a taktickejšie. Snažili sme sa vykryť priestor, zachytávať útoky súpera a vyrážať do brejkov. Súper dosiahol gól po ruke, ktorú rozhodca nezapískal a z následného útoku domáci skórovali. Vzhľadom na počet šancí na oboch stranách to bol remízový zápas. Mrzí ma, že duel sa prerušil za daných okolností,“ povedal tréner Spartaka Vojtech Žitný a pokračoval: „Keby diváci vedeli, koľko úsilia a financií stojí organizácia takéhoto stretnutia, celotýždňová príprava ako aj realizácia samotného súboja, som si istý, že by k takémuto správaniu z ich strany určite neprišlo,“ dodal v rozhovore pre Trnavský hlas.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM