Jozef Legéň Správy

Snehová kalamita v Žilinskom okrese: Výdavky za mimoriadnu situáciu nám preplatí vláda

Už veľakrát nám zima ukázala svoju silu. Väčšia, či menšia snehová kalamita zavíta do Žiliny takpovediac so železnou pravidelnosťou. Vláda SR dnes schválila návrh, podľa ktorého výdavky spojené so záchrannými prácami počas mimoriadnej situácie uhradí vláda.

Ilustračný obrázok k článku Snehová kalamita v Žilinskom okrese: Výdavky za mimoriadnu situáciu nám preplatí vláda
Zdroj: TASR

Vláda na návrh Ministerstva vnútra (MV) SR uvoľní finančné prostriedky na úhradu výdavkov spojených so záchrannými prácami počas mimoriadnej situácie ako zosuv pôdy, snehová kalamita či problémy s dodávkou pitnej vody. Vyplýva to z návrhu, ktorý dnes schválila vláda SR.

Mestá a obce dostanú spolu 565 207,86 eura. Peniaze pôjdu z kapitoly Všeobecná pokladničná správa. „Finančné prostriedky sa odporúča poukázať do rozpočtovej kapitoly MV SR, ktoré následne zabezpečí ich presun do rozpočtov dotknutých obvodných úradov, miest a obcí v čiastkach podľa verifikácie výdavkov na záchranné práce,“ uvádza sa v predkladacej správe.

Vláda uhradí výdavky za snehovú kalamitu v postihnutých obciach na území Obvodných úradov Žilina, Dolný Kubín, Spišská Nová Ves, Námestovo, Poprad, Svidník, Banská Bystrica a Brezno, Stará Ľubovňa, Košice-okolie. Ďalej sa uhradia výdavky spojené so zosuvom pôdy v mesteKošice, Dunajská Streda, Komárno a v obci Vyšná Boca. Rovnako aj výdavky spojené s problémami s dodávkou pitnej vody v obciachPrih­radzany, Sútor, Ipeľský Sokolec a v postihnutých obciach na území Obvodného úradu Prešov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM