Správy

Situácia na Kysuciach je pod kontrolou: Mestá uvoľňujú opatrenia

Čadca a Krásno nad Kysucou ohlásili uvoľňovanie preventívnych opatrení. Otvárať sa budú školy, škôlky aj kúpalisko či kino.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na Kysuciach je pod kontrolou: Mestá uvoľňujú opatrenia
Zdroj: TASR

Mestá Čadca a Krásno nad Kysucou uvoľňujú na základe priaznivej epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 prijaté preventívne opatrenia. Samosprávy o tom informujú na svojich internetových stránkach.

Otvoria aj kúpalisko

V Čadci na základe odporúčania krízového štábu otvoria od pondelka (6. 7.) materské školy (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. V júli budú v prevádzke MŠ na ulici Hurbanova a MŠ na ulici Fraňa Kráľa, v auguste MŠ na ulici SNP a MŠ na ulici Janka Kráľa. Obnovuje sa aj činnosť Centra voľného času Čadca.

Od soboty (4. 7.) sa obnovuje prevádzka Mestskej plavárne Čadca a mestské kúpalisko bude otvorené od pondelka (6. 7.) podľa počasia. „Od pondelka (6. 7.) sa otvorí aj dom kultúry, kino, športové haly na území mesta a spustí sa činnosť klubov. Mestský úrad v Čadci bude pracovať bez obmedzenia. Pri vstupe je potrebné dodržiavať hygienické opatrenia – vstupovať len s rúškom a použiť dezinfekciu,“ informovalo mesto.

Situácia je pod kontrolou

V Krásne nad Kysucou zrušil krízový štáb obmedzenie o počte účastníkov na ľadovej ploche u prevádzkovateľa zimného štadióna. Ďalej povolil otvoriť detské ihriská, športoviská a mestský úrad s tým, že pri vstupe sa bude merať teplota.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Čadci eviduje od 19. júna do 1. júla celkovo 41 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa regionálnej hygieničky Xénie Lukáčovej má RÚVZ situáciu pod kontrolou, ohniska nákazy sú podchytené a monitorované. „Úzkym kontaktom nariaďujeme domácu izoláciu, testovanie a zabezpečujeme všetky potrebné protiepidemické opatrenia. Klinické vzorky na ochorenie na COVID-19 sa odoberajú u aktívne vyhľadaných osôb, ktoré boli v kontakte s pozitívne potvrdenou osobou, suspektných osôb a repatriantov,“ uviedla Lukáčová.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM