Zuzana Gadušová Samospráva

Rozpadajúci sa chodník na Vlčincoch rozčuluje občanov: Pre radnicu majú jasný odkaz!

Rozbité chodníky sú aj v Žiline problémom. Vidíme ich na každom sídlisku, ale aj v centre mesta. Na niektorých miestách však už dochádza ku odtrhnutiu veľkých kusov asfaltu a robia sa veľké výmole. Žilinčania sú rozčúlení.

Ilustračný obrázok k článku Rozpadajúci sa chodník na Vlčincoch rozčuluje občanov: Pre radnicu majú jasný odkaz!
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Na mestskom sídlisku Vlčince III. už dlhšiu dobu upadá jeden z frekventovaných chodníkov. Po tomto mieste pri výškových panelákoch pritom každý deň prejdú stovky ľudí. V jednom úseku dokonca trčí kanál, ktorý už vôbec nie je dookola krytý asfaltom. Chodník sa po kúsku rozpadá a občania sa sťažujú. Oslovili sme aj mesto. Do stanovenej uzávierky článku sa nám ale neozvali. Pozrite si v našej fotgalérií, v akom hroznom stave tento chodník je.

Žilinčania sú rozčúlení

Výmole, praskliny, odtrhnuté kusy asfaltu, trčiaci kanál či kopček, ktorý vznikol po rokoch hýbaní sa asfaltu. Toto všetko vystihuje uvedený chodník. Ľudia prechádzajú hore-dole tadeto každý deň a rozčuľuje ich stav, v akom tento chodník je. „Chodím tadeto na bicykli každý deň do obchodu a výmole na tomto chodníku ma vždy nadhadzujú. Je to nepríjemné. Už by ho mohli konečne opraviť," hovorí pán Igor, dôchodca.

Pani Anna zo Žiliny si tiež láme hlavu nad týmto chodníkom. „Stavajú a opravujú nové cesty po meste pre autá. Vznikajú nové parkoviská. Všetko len pre vodičov áut. Kedy konečne začnú prerábať aj chodníky na sídliskách pre ľudí? Veď to je hrozné. Skrášľujeme si po zateplení panelák tým, že nám ho namaľovali. To si máme už aj z vlastného vrecka platiť chodníky okolo paneláku? Už by si to mohli vo vedení mesta uvedomiť," dodala Žilinčanka.

Rozpadávajúci sa chodník uprostred sídliska
5
Galéria
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM