Správy

Prokurátorky, sudkyne aj zamestnankyne súdu v Žiline mali pozitívny test na Covid-19

Sudcom predseda súdu odporučil zvážiť zrušenie pojednávaní, pričom nie všetky pojednávania boli zrušené.

Ilustračný obrázok k článku Prokurátorky, sudkyne aj zamestnankyne súdu v Žiline mali pozitívny test na Covid-19
Zdroj: TASR

Nákazu novým koronavírusom potvrdili na žilinskom okresnom súde aj prokuratúre. Pozitívny test mali dve prokurátorky, sudkyňa a aj zamestnankyňa, ktorá bola v priamom kontakte so sudkyňou.

Chod súdu

Chod súdu je zabezpečený, podateľňa, obchodný register a Register partnerov verejného sektora funguje v štandardnom režime. Prokuratúra funguje v obmedzenom režime. Uviedli to hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline Martin Kokles a hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská.

„Sudcovia a zamestnanci, ktorí pracujú v hlavnej budove súdu, majú nariadený home office. Sudcom predseda súdu odporučil zvážiť zrušenie pojednávaní. Nie všetky pojednávania boli zrušené,“ priblížila Dudová Záborská.

Karanténa

Sudkyňa i zamestnankyňa podľa hovorkyne ešte pred testovaním dodržiavali domácu karanténu. „Okresný súd poskytol potrebnú súčinnosť regionálnemu úradu verejného zdravotníctva s vypracovaním zoznamu kontaktov sudkyne a zoznamu zamestnancov a sudcov, ktorých budú testovať. Rovnako na súde vypracovali zoznam osôb, ktoré boli na pojednávaniach tejto sudkyne,“ doplnila.

Podateľňa žilinskej krajskej aj okresnej prokuratúry podľa Koklesa pracuje v obmedzenom režime, osobne neprijíma žiadne podania. Styk je len písomný, elektronický alebo telefonický. „Povinné je nosenie rúšok v celej budove, každodenná dezinfekcia priestorov, nemali by sme sa stretávať vo väčších skupinách. Pracujeme v obmedzenom režime, pracovná doba je v prípade nutnosti do 12.00 h, inak prokurátori vykonávajú prácu z domu,“ povedal hovorca prokuratúry.

Sprísnené opatrenia na súde zaviedli do piatka 21. augusta. Hovorkyňa predpokladá, že od 24. augusta bude súd opäť fungovať v plnom režime. Hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline doplnil, že v obmedzenom režime sú zatiaľ do piatka 14. augusta. Situáciu budú znova prehodnocovať v pondelok 17. augusta podľa výsledkov ďalších testovaní.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM