Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Prerazili severnú rúru tunela Višňové: FOTO z výstavby diaľničného úseku

Národná diaľničná spoločnosť zverejnila letné fotografie z výstavby diaľničného úseku pri Žiline. Vidieť na nich aj stav tunela Višňové.

Ilustračný obrázok k článku Prerazili severnú rúru tunela Višňové: FOTO z výstavby diaľničného úseku
37
Galéria
Zdroj: ndsas.sk

Národná diaľničná spoločnosť nedávno informovala o prerazení prvej rúry tunela Višňové. Ten je súčasťou úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala a jeho dĺžka je 7,5 kilometra.

„Prvá, južná rúra tunelu bola prerazená koncom augusta a k prerazeniu druhej, severnej rúry došlo vo štvrtok 6. augusta,“ uviedla pre redakciu Žilina24 hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala bude dlhý takmer 14 kilometrov, s jeho výstavbou začali už v lete v roku 2014. Cena stavebných prác je takmer 500 miliónov eur s DPH. Súčasťou stavby sú 7,5-kilometrový tunel Višňové, niekoľko mostov v dĺžke viac ako 2,5 kilometra, križovatka Lietavská Lúčka, odpočívadlo a stredisko správy a údržby diaľnice.

Termín ukončenia (december 2019) sa podľa odhadu NDS posunie, prevádzku by mali spustiť do konca roku 2020. Zhotoviteľom je talianska spoločnosť Salini Impregilo a slovenská spoločnosť Dúha.

Pozrite si FOTOGALÉRIU z výstavby diaľnice.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

OBRAZOM: V auguste prerazili prvú rúru tunela Višňové
37
Galéria
Zdroj: ndsas.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM