han Krimi

Policajti si minulý týždeň posvietili na alkohol: Takmer 70 vodičov v našom kraji NAFÚKALO!

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 33 vodičov motorových vozidiel a 31 vodičov nemotorových vozidiel pod vplyvom alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si minulý týždeň posvietili na alkohol: Takmer 70 vodičov v našom kraji NAFÚKALO!
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Doplnil, že z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo 16 nad jedno promile, u 17 vodičov zistili alkohol do jedného promile. Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u 31 vodičov nemotorových vozidiel, uviedol krajský policajný hovorca.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Ružomberku obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 42-ročného muža, ktorý v nedeľu (12. 6.) viedol po ceste prvej triedy v Ružomberku autobus Mercedes-Benz.

„Policajti z oddelenia mýtnej polície PZ Liptovský Mikuláš mu počas dychovej skúšky namerali 1,12 mg/l (2,33 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Obmedzili mu osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. V autobuse sa okrem vodiča nenachádzala žiadna prepravovaná osoba. Vyšetrovateľ skončil skrátené vyšetrovanie a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ doplnil Moravčík.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

„Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správnym riešením,“ zdôraznil Moravčík.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM