Barbara Dallosová Krimi

Podgurážení tínedžeri v uliciach Žiliny: Podľa mestských policajtov sa viac opíjajú dievčatá

Nie je tajomstvom, že po poháriku či fľaške siahnu aj maloletí Slováci. Smutná štatistika zo Žiliny ukazuje, že dievčatá v pití predbehli chlapcov.

Ilustračný obrázok k článku Podgurážení tínedžeri v uliciach Žiliny: Podľa mestských policajtov sa viac opíjajú dievčatá
Zdroj: pixabay.com

Po alkohole nezriedka siahnu aj tínedžeri či dokonca deti v predpubertálnom veku. Svoje o tom vedia najmä muži zákona, keďže mládež si na popíjanie vyberá zašité zákutia miest.

S opitými tínedžermi sa pri svojej práci stretávajú aj mestskí policajti v Žiline. Podľa najnovších informácií, ktoré zverejnila Mestská polícia Žilina na sociálnej sieti, dievčatá v pití dokonca predbehli chlapcov.

„Príslušníci Mestskej polície Žilina vykonávajú nárazové akcie zamerané na odhaľovanie mladistvých a maloletých pod vplyvom alkoholu počas celého roka. Štatistika od roku 2019 ukazuje dominanciu dievčat v požívaní alkoholických nápojov v našom meste. V minulom roku z celkového počtu zistených 165 mladistvých a maloletých bolo 86 dievčat a 79 chlapcov,“ upresňujú mestskí policajti.

Žilinská mestská polícia sa dlhodobo venuje problémom alkoholizmu v zmysle Národného akčného plánu, pričom pôsobí najmä v oblasti prevencie.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM