Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Po pauze vyšli ľudia do ulíc: FOTO priamo zo žilinského zhromaždenia

Stovky Žilinčanov strávili piatkové popoludnie na Hlinkovom námestí. Uskutočnilo sa tam ďalšie zo zhromaždení Za slušné Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Po pauze vyšli ľudia do ulíc: FOTO priamo zo žilinského zhromaždenia
52
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 4. apríla ľudia vyšli opäť do ulíc na protestné zhromaždenia. Tie sa pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“ konali aj v ďalších slovenských mestách. Žilina ani tentoraz nebola výnimkou. Zhromaždenie sa v našom meste uskutočnilo na Námestí Andreja Hlinku.

Organizátori odhadujú, že zhromaždenia sa zúčastnilo približne 2 000 ľudí. Na facebooku sa ich k podujatiu prihlásilo okolo 500. Atmosféra napriek počtu zúčastnených bola pokojná, tribúni zožali potlesk, na záver ľudia skandovali heslo „Nedajme si Slovensko!“ Organizátori sa prihlásili k spoločným aktivitám prebiehajúcim po celom Slovensku.

Zhromaždenie sa nieslo v duchu svadby Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorá sa mala uskutočniť 5. mája. Okrem príspevkov, ktoré boli prednesené na pódiu si spoločne so zhromaždením uctili ich pamiatku minútou ticha.

„Jednou z lekcií, ktorú nás smrť Jána Kuciaka naučila je, že za slobodu médií sa musí postaviť aj verejnosť. Voláme nielen po slušnej polícii, súdoch a úradoch, ale aj slušných a nezávislých médiách, ktoré nie sú sluhami politikov. Preto spoločne verejne odmietame normalizáciu, ktorá začala v RTVS,“ uviedli na stránkach udalosti.

Počas zhromaždenia organizátori zbierali podpisy za referendum o predčasných voľbách, bolo možné vyrobiť si vlastný odznak a po ukončení oficiálnej časti zhromaždenia rozdávali sviečky, ktoré ľudia nosili na pietne miesto Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pod Farskými schodmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM