Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Po novom môžu rodičia žilinských školákov ušetriť: Klub detí je pre viacdetné rodiny lacnejší

Viacdetné rodiny, ktoré využívajú služby školských klubov, od tohto školského roka ušetria. Za každé ďalšie dieťa v rodine zaplatia o polovicu menej.

Ilustračný obrázok k článku Po novom môžu rodičia žilinských školákov ušetriť: Klub detí je pre viacdetné rodiny lacnejší
Zdroj: Peter Cibulka

Viacdetní rodičia malých žilinských školákov môžu od začiatku tohto roka ušetriť. Do konca uplynulého školského roka zaplatili rodičia za každé jedno dieťa umiestnené v školskom klube detí až 10 eur za mesiac. Nové všeobecnozáväzné nariadenie mesta však poplatky výrazne znižuje.

V máji 2018 prijalo mestské zastupiteľstvo návrh poslanca Petra Cibulku, ktorým sa znižujú poplatky za každé ďalšie dieťa v školskom klube o polovicu.

„Rodičia s viacerými deťmi v školských kluboch na základe tohto návrhu už v tomto školskom roku nebudú platiť za každé dieťa 10 eur, ale za druhé a každé ďalšie 5 eur,“ uviedol Cibulka.

„Zníženie poplatku za každé ďalšie dieťa má pomôcť rodinám, ktoré majú dve a viac detí prihlásené do školského klubu detí,“ uviedla hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Viacdetné rodiny sú podľa poslanca štatisticky najviac ohrozené finančnými problémami. „Myslím, že podpora viacdetných rodín je potrebná zo sociálneho ako aj spoločenského hľadiska – v našom meste, tak aj v celom štáte sa rodí stále menej detí, čo určite nie je dobré. Jednou z kľúčových podmienok na zvýšenie pôrodnosti je kvalitná dostupnosť predškolských a školských zariadení,“ zdôraznil Peter Cibulka.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM