Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Patálie s chodníkom pri čínskom múre: Mesto reaguje na sťažnosti, FOTO

V jednej z častí pešej zóny Hlbká cesta sa roky hromadila voda. Mesto opravilo poškodený chodník, no obrubníky, ktoré by zabránili jeho znečisťovaniu zatiaľ chýbajú.

Ilustračný obrázok k článku Patálie s chodníkom pri čínskom múre: Mesto reaguje na sťažnosti, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Iveta Martinková

Desiatky rokov bola na pešej zóne sídliska Vlčince II – Hlboká cesta, v časti súbežnej s Nanterskou ulicou jama, v ktorej stála voda. Mesto dalo chodník opraviť a voda sa už na mieste nehromadí. Avšak na zelenej ploche, ktorá vedie popri oddychovej zóne sú miestami vysadené záhony kvetín, z ktorých sa pôda neustále zmýva na chodník. Pôvodné obrubníky takmer nevidieť.

O vyrovnanie chodníka na pešej zóne žiadala poslankyňa Iveta Martinková na základe podnetu občanov sídliska. Jamu bolo mesto nútené opravovať až dvakrát, keďže prvá oprava len posunula miesto hromadenia sa dažďovej vody o kúsok ďalej. Po prvej rekonštrukcii chodníka upozornila poslankyňu na jeho stav pani Terézia Hronská svojimi pripomienkami: „Ja na to nemám slov. Po štyridsiatich rokoch sa niečo konečne opraví a aj to nie je urobené dobre. Existuje nejaká kontrola vykonaných prác?“

Mesto zareagovalo a chodník opravilo druhýkrát. Avšak obyvateľom naďalej prekáža neúplnosť rekonštrukcie miesta. „Neustále poukazujeme, že dážď zmýva hlinu na chodník, ktorý je aj cyklistickým chodníkom. Bolo to opakované aj na výbore mestskej časti, ale stále sa nič nedeje. To je naozaj taký veľký problém dať niekoľko obrubníkov okolo záhonov?“ adresovali svoju nespokojnosť Ivete Martinkovej občania sídliska.

„Tak ako žiadam o veľa vecí, konkrétne na tom mieste už rok žiadam o obrubníky okolo tých štyroch trojuholníkových záhonov, čo sa z nich pôda posúva neustále na chodník. Dokonca som tam bola na obhliadku aj s pánom primátorom. Na mieste som tiež bola aj s vedúcim odboru životného prostredia a krajinnou architektkou, s vedúcim odboru dopravy a tiež som o potrebe položiť obrubníky hovorila priamo na mieste a pri záhonoch so správcom zelene. Vždy to bolo v inom čase, takže, aby sa celá záležitosť konečne vôbec pohla, absolvovala som štyri obhliadky,“ uviedla Iveta Martinková.

Mesto po kontaktovaní redakciou Žilina24 prisľúbilo, že v priebehu roka 2018 sa bude situáciou zaoberať. Podľa informácií od hovorkyne žilinskej radnice Barbory Zigovej mesto uvedený problém registruje. „Požiadavku na chýbajúce obrubníky okolo zelenej plochy evidujeme a radi by sme ich zrealizovali v priebehu roka 2018,“ informovala hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM