Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Opäť viac než 300 nových prípadov: PREHĽAD pozitívnych testov zo Žilinského kraja

Slovensko hlási nové prípady COVID-19. Pozreli sme sa, ako to vyzerá v okresoch Žilinského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Opäť viac než 300 nových prípadov: PREHĽAD pozitívnych testov zo Žilinského kraja
Zdroj: TASR/AP

Celkom 5213 testov odhalilo v stredu (23.9.) 360 nových prípadov koronavírusu na Slovensku. O nových číslach informuje Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojom webe. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo sa ďalších 90 ľudí, celkovo sa už zotavilo 3978 pacientov.

Niekoľko desiatok prípadov je zo Žilnského kraja. Najviac je to opäť v silne zasiahnutom okrese Námestovo, a to 20 nových prípadov. Nasleduje okres Liptovský Mikuláš so 17 pozitívnymi testami a Tvrdošín, kde pribudlo 14 prípadov. Pozitívne testy hlásia aj okresy Žilina (6), Dolný Kubín (3), Ružomberok (2), Bytča (1), Čadca (1) a Martin (1).

Konkrétnejšie informácie k niektorým z prípadov z kraja poskytol Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ). Regionálna pobočka v Liptovskom Mikuláši hlási, že nárast prípadov má súvisieť so svadbami a často sa šíri v rámci rodín.

V spádovej oblasti úradu v Dolnom Kubíne zas stále pribúdajú prípady v súvislosti s autobusovým zájazdom do Chorvátska. „Najmä z toho ohniska pochádza väčšina prípadov v pôsobnosti RÚVZ v Dolnom Kubíne. Pre celý okres Dolný Kubín preto od dnešného poludnia platia nové opatrenia,“ uvádza ÚVZ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM