Ivana Milanová Kultúra

Zapisujte do kalendárov: Desať akcií, ktoré vám spríjemnia november

Aj počas chladných a tmavých novembrových podvečerov sa dajú zbierať zážitky. V Ružomberku sa chystajú podujatia, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti.

Ilustračný obrázok k článku Zapisujte do kalendárov: Desať akcií, ktoré vám spríjemnia november
Zdroj: Dnes24.sk

1. ŠVOŠOVSKÁ ZABÍJAČKA 2016

Čas: 05. 11. 2016, 08:00 hod., Miesto: Švošov (parkovisko pri Obecnom úrade)

Dobrovoľný hasičský zbor Švošov v spolupráci s Obecným úradom Švošov Vás pozýva na Švošovskú zabíjačku. Po roku sa opäť stretneme na tradičnej Švošovskej zabíjačke, na ktorej si ukážeme, ako sa rozrábalo prasiatko u nás na dedine, ako sa robili jaternice, klobásky, tlačenka, ako sa zakladala slanina na údenie. Samozrejme, keďže už bude zimšie, nebude chýbať ani vynikajúci punč, varené víno, grilované a zabíjačkové špeciality a o hudbu sa postará DJ Zico.

2. VI. LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD SV. MARTINA

Čas: 11. 11. 2016, štart v Parku Š. N. Hýroša v Ružomberku o 16:30 hod., Miesto: centrum Ružomberka

Mesto Ružomberok, Občianske združenie RosArt a Materské centrum Nevedko Vás už po šiestykrát pozývajú na Lampiónový sprievod svätého Martina, ktorý sa tento rok uskutoční presne na Martinove meniny.

3. HORALFEST 2016

Čas: 11. 11. 2016 – 12. 11. 2016, Miesto: Kultúrny dom A. Hlinku v Ružomberku, Vstupné: Vstup zdarma

Horský internetový klub (HIK) v spolupráci s mestom Ružomberok, Zväzom slovenských fotografov a cestovateľským portálom Infoglobe vás pozýva na IX. ročník medzinárodného festivalu umeleckej tvorby o horách. Špeciálni hostia: Marián Šajnoha, Rastislav Hatiar. Hudobní hostia: Claara & Miloš Doležal jr., FS Salatín. Viac info o programe.

4. UKONČENIE TURISTICKEJ SEZÓNY 2016 – MALINÔ BRDO 970 M (VEĽKÁ FATRA)

Čas: 11. 11. 2016 – 13. 11. 2016, Miesto: Májekova chata na Maline Brde

Klub slovenských turistov Ružomberok Vás pozýva na tradičné ukončenie letnej turistickej sezóny na Májekovej chate. Viac info tu.

Program:

  • premietanie filmov, prehliadka fotografií z činnosti členov klubu/hostí
  • v piatok po večeri priateľské posedenie
  • v sobotu o 09:00 odchod z Májekovej chaty na turistiku smer Vtáčnik, Šiprúňske sedlá, Smrekovica a späť, cca 6 hod. + prestávky, dĺžka 20 km, prevýšenie 1180 m
  • v sobotu po večeri živá ľudová hudba „Hravé struny"
  • v nedeľu turistika podľa dohody účastníkov

5. AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI

Čas: 12. 11. 2016, 18:00 hod., Miesto: Veľká dvorana KDAH v Ružomberku, Vstupné: 15,00€

Brilantná situačná komédia s prekvapivými zvratmi a neočakávanými humornými situáciami, s iskrivými výkonmi výnimočných hercov. Excelentné herecké výkony v skvelej komédii. Lístky si môžete v predpredaji zakúpiť v Informačnom centre Ružomberok Porozumieť ženám? Nemožné? Nahliadnite za oponu večných mužských únikov a priblížení sa svetu žien a riešenia dilemy: s nimi alebo bez nich? Rozohrané situácie prinesú množstvo zábavných momentov, nečakaných zvratov a zápletiek a možno aj odpoveď na otázku, či je vôbec možné žiť bez žien a ich večných mánií. Štyria sexi muži ponúkajú svoj návod. Réžia: Martin Mňahončák Hrajú: Branislav Deák, Ján Jackuliak, Gregor Hološka, Milan Bahul Lístky si môžete v predpredaji zakúpiť v Informačnom centre Ružomberok

6. PAT A MAT S KAMARÁTMI

Čas: 13.11.2016, 16:00 hod., Miesto: Veľká dvorana KDAH v Ružomberku, Vstupné: 6,00€

Pozývame Vás na rozprávkové divadelné predstavenie, v ktorom uvidíte naživo známe rozprávkové postavičky z večerníčkov: Pat a Mat, Maťko a Kubko, Slimák Maťo a škriatok Klinček, Traja chrobáci, Majka z Gurunu, Deduško Večerníček. Po predstavení sa všetci môžu stretnúť s rozprávkovými postavičkami a odfotografovať. Dĺžka predstavenia: 60 minút. Lístky si môžete v predpredaji zakúpiť v Informačnom centre Ružomberok.

7. KATARÍNSKA ZÁBAVA

Čas: 19. 11. 2016, 19:00 hod., Miesto: Liptovské Sliače, Vstupné: 1,00€

Pozývame vás na tradičnú Katarínsku zábavu. Hrá: skupina Lego

Zdroj: YouTube.com

8. ANETA LANGEROVÁ – NA RADOSTI 2016

Čas: 21. 11. 2016, 19:00 hod., Miesto: Veľká dvorana KDAH v Ružomberku, Vstupné: 20,00€ (1. – 5. rad), 18,00€ (6. – 19. rad)

Aneta Langerová pokračuje v úspešnom turné Na radosti k jej rovnomennému dvakrát platinovému albumu. Na turné Anetu sprevádza kapela a sláčikové trio. Lístky si môžete v predpredaji zakúpiť v Informačnom centre Ružomberok.

9. GEIŠBERG TRIO

Čas: 27. 11. 2016, 18:00 hod., Miesto: Synagóga v Ružomberku, Vstupné: 10,00€

Pozývame vás na výborný koncert otca so synmi – Mariána, Martina a Mareka Geišbergovcov.

10. SLOVENSKO 2016 ADVENT: TRNKI A ĽUDOVÁ HUDBA JÁNA MAKA

Čas: 30. 11. 2016, 19:30 hod., Miesto: Veľká dvorana KDAH v Ružomberku

Pozývame vás na adventný koncert: Trnki a Ľudová hudba Jána Maka. Koncert je súčasťou unikátneho projektu RTVS Slovensko 2016 Advent. Projekt spája umenie a kultúru s ušľachtilým charitatívnym rozmerom. Výťažok z výnosu zo vstupného na ružomberskom koncerte bude venovaný neziskovej organizácii Návrat, ktorá od roku 1993 presadzuje a podporuje návrat opustených detí z detských domovov do rodín.

Hudobný hosť: Trnki a Ľudová hudba Jána Maka Moderátorka: Jarka Hargašová

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zapisujte do kalendárov: Desať akcií, ktoré vám spríjemnia november
7
Galéria
Zdroj: Informačné centrum Ružomberok
Zdroj: Mesto Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM