Rôzne

Vláda SR: Bezmála jeden milión eur pre mesto vyrieši aj novú technológiu chladenia na Zimnom štadióne

Vláda SR dnes v Ružomberku rozdelila 2,2 milióna eur na zlepšenie sociálno-ekonomickej situácie v regióne Liptova. Najviac získal samotný Ružomberok – benefity vo výške 980.000 eur. Primátor Igor Čombor ocenil najmä prísľub vlády podporovať výstavbu R1 z Banskej Bystrice do Ružomberka.

Ilustračný obrázok k článku Vláda SR: Bezmála jeden milión eur pre mesto vyrieši aj novú technológiu chladenia na Zimnom štadióne
Zdroj: Dnes24.sk

Premiér na tlačovej besede po rokovaní v Kultúrnom dome A.Hlinku priblížil, že najväčšia časť z finančného balíka vo výške 2,2 milióna eur pôjde na opravu komunikácií v regióne Liptova – dokopy 530.000 eur. Oblasť kultúry vláda podporila sumou 412.000 eur, projekty v oblasti školstva sumou 270.000 eur a na podporu rekonštrukcií obecných úradov, domov smútku, požiarnych zbrojníc štvrť milióna eur.

Úspešný Ružomberok

Najviac benefitov získal samotný Ružomberok – dohromady vo výške 980.000 eur. Primátor mesta Igor Čombor ocenil najmä dnešný prísľub predstaviteľov vlády podporovať výstavbu rýchlostnej cesty R1 z Banskej Bystrice do Ružomberka.

„Pre celé stredné Slovensko – pre Oravu, Liptov, ale aj Banskú Bystricu, Zvolen až po Šahy smerom na Budapešť je budovanie komunikácie R1 životne dôležitý cieľ, lebo je to tepna, ktorá je stáročiami preverená a celé stredné Slovensko bez takejto cesty nemá svoj historický význam, aký vždy malo,“ uviedol Čombor.

Vláda dnes vyčlenila sumu 100.000 eur pre Ružomberok na novú chladiacu technológiu zimného štadióna. Podobný problém chce vláda vyriešiť aj v Liptovskom Mikuláši.

Foto: Martin Buzna

Vláda SR - rokovanie v KD AH
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM