Jozef Milan Futbal

Víkendový futbal mladých: Košičanom sme nastrieľali spolu 21 gólov, dievčatá sa zľakli Martinčaniek

Jarná časť futbalovej sezóny 2014/ 2015 naplno beží aj pre mládežnícke tímy MFK Ružomberok. Ponúkame vám výsledkový servis a fotogalériu zo zápasov mladších dorastencov s rovesníkmi z Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový futbal mladých: Košičanom sme nastrieľali spolu 21 gólov, dievčatá sa zľakli Martinčaniek
Zdroj: Dnes24.sk

I. liga starší dorast (U19)

FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 2:1 (0:1)

Gól RK: D. Kružliak

Viliam Hýravý (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Zápas sme mali dobre rozohratý, lebo po prvom polčase sme viedli po štandardnej situácii gólom Kružliaka. Súper v druhom polčase vyrovnal na 1:1 a zápas bol stále otvorený. V priebehu desiatich minút sme mali dve čisté gólové šance, lebo Dubec a Lovás išli sami na brankára, no šance nepremenili. V 80. minúte sme dostali gól z vymysleného pokutového kopu a zápas sme prehrali."

I. liga mladší dorast (U17)

MFK Ružomberok – MFK Košice 1:1 (0:1)

Gól RK: Omasta (fotogaléria)

Martin Filek (tréner MFK Ružomberok U17): ,,V prvom polčase bola naša hra neistá, bolo veľa nepresností a viazla kombinácia, ale aj napriek tomu sme si vypracovali gólové šance, ktoré sme nepremenili a naopak po slabom dôraze v obrannej činnosti inkasovali. V druhom dejstve sme už boli sebavedomejší , spresnili sme našu hru a naše šance na skórovanie pribúdali, no bez gólového efektu. Museli sme si počkať až do poslednej minúty, kedy po centri skóroval Omasta."

I. liga mladší dorast (U16)

MFK Ružomberok – MFK Košice 2:1 (1:1)

Góly RK: R. Kružliak, Brenkus (fotogaléria)

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U16): ,,Víťazstvom sme spravili predposledný krok k nášmu cieľu, nerodilo sa ľahko proti ,,zakopanému tímu" pred vlastnou bránou. Pohotoví Kružliak a Brenkus našli kľúč do súperovej siete a potvrdili hernú dominanciu domácich počas celých osemdesiat minút!"

I. liga starší žiaci – nadstavbová časť (U15)

MFK Ružomberok – MFK Košice 5:2 (2:0)

Góly RK: Filek 2, Baláž, Múdry, Dzuriak

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Bol to zápas, kde obe družstvá mali v brániacej činnosti deň otvorených dverí. Zameriavali sa viac na útočenie, strieľanie gólov a defenzíva v zápase bola chabá. Hlavne stredopoliari chceli viac útočiť a bránenie až tak nefungovalo. Mám rád takéto zápasy, kde padne veľa gólov na oboch stranách. Hráči majú voľnosť, chcú hrať futbal, strieľať góly a nie bojovať, ísť za výsledkom pod tlakom za každú cenu."

I. liga starší žiaci – nadstavbová časť (U14)

MFK Ružomberok – MFK Košice 5:2 (1:0)

Góly RK: T. Bobček 3, Uhliarik, Veselovský

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Zápas sa aj vďaka súperovi hral vo vysokom tempe, rýchlejšou a jednoduchšou kombináciou sme dokázali dostať súpera pod tlak, v koncovke sme však boli nedôrazní a tak sa nám do polčasu podarilo skórovať len raz po individuálnej akcii nášho najlepšieho hráča Tomáša Bobčeka. Na začiatku druhého polčasu súper vyrovnal, vzápätí sme sa však upokojili dvomi rýchlymi gólmi. Súpera sme až do konca zápasu pustili len k jednej strele, z ktorej nám dal druhý gól, no zvyšok polčasu sme hru kontrolovali, vytvárali si šance a ešte dvakrát skórovali, čím sme po dobrom výkone potvrdili zaslúženosť výhry."

I. liga mladší žiaci – nadstavbová časť (U13)

MFK Košice – MFK Ružomberok 5:4 (5:4)

Góly RK: P. Rumanský, E. Bradiak, M. Černek, A. Matoš

Oto Omasta (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Všetko podstatné sa odohralo v prvom polčase. Súper využil takmer každú chybu v našej obrane. V druhom polčase sa hra odohrávala po väčšine času pred bránou domáceho mužstva. No aj tie najvyloženejšie šance ostali nepremenené. Gratulujem súperovi k zaslúženému víťazstvu."

I. liga mladší žiaci – nadstavbová časť (U12)

MFK Košice – MFK Ružomberok 2:4 (1:2)

Góly RK: Potocký 2, Tutura, Šimo

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U12): ,,Zápas mal dobrú úroveň, akcie sa striedali na jednej aj druhej strane. Na zápas sme išli s jedným náhradníkom. Veľa chlapcov má zranenia a naše víťazstvo si najviac cením preto, lebo sme vyhrali u prvého. Chlapci hrali v nasadení od začiatku až do konca zápasu. Mali sme ešte niekoľko vyložených gólových šancí, ale nepremenili sme ich. Vyhrali sme zaslúžene a so zápasom aký sme odohrali som bol spokojný."

Regionálna liga žiačok STRED – nadstavbová časť

  • MFK Ružomberok – MŠK Fomat Martin 0:2 (0:1)
  • MFK Ružomberok – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 3:0 (2:0); Góly: Mušutová, Strmenská, Mašurová
  • MFK Ružomberok – ŠKF VIX Žilina 1:1 (0:1); Gól RK: Mašurová

Peter Dubovec (tréner žiačok MFK Ružomberok): ,,Viac ako polovica hráčok zo základnej zostavy nemohla nastúpiť, čo sa prejavilo hlavne v zápase s fyzicky nadpriemerne vyspelými hráčkami Martina. Naše mladšie hráčky mali pochopiteľný rešpekt a nechodili do osobných súbojov. Teší ma, že po štyroch zápasoch bez streleného gólu sme sa konečne presadili. Chýba nám častejšia a hlavne pripravenejšia streľba. Inkasujeme po štandardkách a hrubých individuálnych chybách. Pokúsime sa to zlepšiť v tréningovom procese."

Zdroj: mfkruzomberok.sk; foto: Peter Graf;

MFK - Košice              U17, U16
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM