Ivana Milanová Samospráva

V našom kraji vybudujú ďalšie urgentné príjmy: Ružomberku sa odľahčí

Žilinská župa buduje štyri nové urgentné príjmy v krajských nemocniciach v Čadci, Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne a Trstenej.

Ilustračný obrázok k článku V našom kraji vybudujú ďalšie urgentné príjmy: Ružomberku sa odľahčí
Zdroj: TASR

Žilinský samosprávny kraj investuje do vybudovania nových urgentných príjmov v nemocniciach na strednom Slovensku. Celkové náklady na investíciu sa pohybujú vo výške vyše troch miliónov eur.

Výstavba začala koncom júla a začiatkom augusta, pričom prvé urgentné príjmy by mali byť hotové už do konca tohto roka v Kysuckej a Dolnooravskej nemocnici. V prvých mesiacoch 2017 by sa mali ďalej dobudovať pracoviská v Liptovskej a Hornooravskej nemocnici.

Znížia časovú stratu

„Naše nemocnice sa menia na moderné centrá komplexnej akútnej zdravotnej starostlivosti. Budeme môcť znížiť časovú stratu pri záchrane životov a zvýšiť tak šance pacientov na ich uzdravenie. Investícia sa teda mnohonásobne vráti najmä našim občanom,“ zdôraznil predseda ŽSK.

Okrem stavebných investícií vo výške 2,2 mil. eur je potrebné tiež počítaťs nákladmi na prístrojovú techniku vybranú podľa európskych noriem a štandardov. „Odhadovaná cena je okolo 800-tisíc eur. Vybudujeme úplne nové jednotky úrazovej starostlivosti, všeobecnej urgentnej starostlivosti, samozrejmosťou budú odborné ambulancie a ďalšie nevyhnutné priestory,“ priblížila vybavenie nových pracovísk, ktoré prinesú pacientom i lekárom kvalitu a pohodlie, riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Anna Majbíková.

Prečítajte si tiež:

TIPY na VÍKEND: Kedy, kam a o koľkej? Všetko čo sa udeje v Ružomberku a okolí pohromade

Pátranie po dvoch stratených deťoch vo Veľkej Fatre

V našom kraji vybudujú ďalšie urgentné príjmy: Ružomberku sa odľahčí
3
Galéria
Zdroj: ŽSK
Zdroj: ŽSK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM