Jozef Milan Futbal

Úspešný tréner 21-tky novým trénerom futbalistov MFK

Ivan Galád sa stal novým trénerom futbalistov MFK Ružomberok. Vo funkcii nahradil Ladislava Šimča, s vedením momentálne posledného tímu Fortuna ligy sa dohodol na zmluve do konca sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Úspešný  tréner 21-tky novým trénerom futbalistov MFK
Zdroj: Dnes24.sk

„Pán Galád dnes prevzal mužstvo a dopoludnia viedol dva tréningy – jeden testovací a druhý herný. Dohodol sa priamo s majiteľom klubu na zmluve do 31. mája 2015. Zmenili sme aj realizačný tím. Do konca jesennej časti bude asistentom trénera Ján Bíreš, trénerom brankárov sa stal Stanislav Seman,“ povedal športový a marketingový riaditeľ Ružomberka Erik Kendera.

Hlavnou úlohou Galáda bude dostať Liptákov čo najskôr zo zostupových vôd. „V prvom rade nechceme hovoriť v Ružomberku o slove záchrana. Chceme sa dostať na pokojnejšie pozície v tabuľke, aby sme do konca sezóny nemali starosti. Po príchode nového kouča príde pravdepodobne k pohybu v kádri,“ dodal Kendera.

Galád v minulosti pôsobil v Nitre, Trenčíne a Senci. S 21-kou sa dvakrát za sebou prebojoval do baráže o postup na ME, v nej však jeho zverenci nestačili na Holandsko a Taliansko. Od 1. novembra bol trénerom na voľnej nohe po tom, ako s ním vedenie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) nepredĺžilo kontrakt.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM