Ivana Milanová Rôzne Správy

Týždeň hasičov: Vyslobodzovali babku z bytu a vyťahovali mŕtvu mačku z potoka

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie vykonali 4 výjazdy k technickým zásahom a ani jeden k požiaru.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň hasičov: Vyslobodzovali babku z bytu a vyťahovali mŕtvu mačku z potoka
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hasiči Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku za uplynulé obdobie od 3.3.2017 do 9.3.2017 vykonali 4 výjazdy ku technickým zásahom, ku požiarom neboli vykonané žiadne výjazdy.

Štyri výjazdy ku technickým zásahom

Dňa 6.3. hasiči vykonali výjazd ku otvoreniu bytu na Veternej ulici v Ružomberku v ktorom sa nachádzala staršia pani a opatrovateľka sa ku nej nemohla dostať. Hasiči za asistencie polície byt otvorili jednoduchými hasiacimi prostriedkami a umožnili vstup aj privolanému lekárovi. Hasiči pomohli zdravotníkom zniesť pani do sanitky RZP.

V ten istý deň zasahovali hasiči aj pri dopravnej nehode troch osobných áut na štátnej ceste č. 18 pri Hubovej. Pri nehode došlo ku zraneniu jednej osoby, ktorú odviezla sanitka RZP na ošetrenie a hasiči posypali uniknuté prevádzkové kvapaliny vapexom a pozbierali ho do zbernej nádoby. Poškodené autá odtiahli mimo cesty na odstavnú plochu.

Hasiči boli dňa 8.3. privolaní ku vytiahnutiu mŕtvej mačky z potoka na Hrabovskej ulici. Hasiči mačku vytiahli pomocou lopaty a uložili do plastového vreca, ktoré odovzdali príslušníkom mestskej polície na zlikvidovanie.

Vo večerných hodinách 9.3. hasiči vykonali výjazd ku otvoreniu bytu na 1. poschodí v Malých Tatrách. Hasiči začali pomocou jednoduchých hasiacich prostriedkov byt otvárať na čo sa staršia pani zobudila a byt otvorila. Staršia pani nemala žiadne zdravotné problémy.

Požiare nehasili

Do dnešného dňa hasiči okresného riaditeľstva HaZZ v okrese Ružomberok vykonali 54 výjazdov z toho bolo 17 výjazdov ku požiarom. Z toho je zrejmé, že hasiči mali výjazdy takmer každý deň od začiatku roku.

O zásahoch informoval vedúci technik špecialista mjr. Ján Ondruška, výjazd ku požiaru nebol ani jeden.

Foto: ilustračné

Zdroj: OR HaZZ v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM