Rôzne

Svetový pohár v Jasnej: Kde môžete odstaviť svoje auto a ako bude jazdiť kyvadlovka?

Počas aktuálneho víkendu sa v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry uskutočnia preteky Svetového pohára v alpských disciplínach - v obrovskom slalome (sobota 5. marca 2016) a slalome (nedeľa 6. marca 2016) žien. Polícia upozorňuje na zásadné dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Svetový pohár v Jasnej: Kde môžete odstaviť svoje auto a ako bude jazdiť kyvadlovka?
Zdroj: Dnes24.sk

V termíne od 4. marca 2016 – 18.00 hodiny do 6. marca 2016 – 18:00 hodiny bude doprava v Demänovskej doline regulovaná a usmerňovaná organizátorom a príslušníkmi Policajného zboru. Vjazd autom do doliny bude povolený len s platným parking pasom v zmysle pravidiel regulácie dopravy. V prípade, že nemáte pridelený parking pas, žiadame o využívanie kyvadlovej dopravy. Na dopravu do strediska preto počítajte s dostatočnou časovou rezervou. Odporúčame dve hodiny.

V piatok 4. marca 2016 bude doprava regulovaná až od úseku Demänovská Dolina – Lúčky, a to od 18.00 hodiny, pričom ak to dopravná situácia umožní, dostanete sa až na centrálne parkovisko P1 (pod Happy Endom). Toto parkovisko však bude možné využiť iba do soboty 5. marca 2016 – 05.00 hodiny (ráno). Po 5.00 hodine budú z dopravných dôvodov musieť byť autá, ktoré zostanú zaparkované na tomto parkovisku, odtiahnuté.

Záchytné parkoviská

  • Demänovská dolina – Outlet Demänová – pred vstupom do doliny (Pavčina Lehota)
  • Akadémia ozbrojených síl
  • Poľnohospodárska cesta – vedúca popri južnej strane diaľnice D1
  • Tesco Liptovský Mikuláš
  • Parkovisko pre zájazdové autobusy – Vojenské kasárne Liptovský Mikuláš (Ulica Komenského)

Parkoviská sa budú napĺňať postupne v tomto poradí. Po zaplnení najbližšieho parkoviska (vo vzťahu k cieľovému areálu) sa budú autá odkláňať na nižšie položené – vzdialenejšie parkovisko. Každé parkovisko je zároveň aj nástupným miestom na kyvadlovú dopravu, v rámci ktorej je pripravených 70 autobusov, ktoré budú premávať každé 3 minúty.

Kyvadlová doprava

Počas podujatia bude do strediska Jasná Nízke Tatry premávať kyvadlová doprava. Pre návštevníkov je pripravených 70 autobusov, ktoré budú v prevádzke od 06.00 do 23.00 hodiny. Nástupné miesta:

  • Autobusová stanica Liptovský Mikuláš
  • Tesco Liptovský Mikuláš
  • Demänovská dolina – Akadémia ozbrojených síl
  • Záchytné parkovisko Pavčina Lehota
  • Jasná Nízke Tatry – Lúčky
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM