Rôzne Správy

Slováci opäť prekvapili: Mamičke v núdzi pomohli 6000 eurami za 4 hodiny!

Slováci ukázali veľké srdce. Za pár hodín pomohli cez portál ĽudiaĽuďom.sk rodine, ktorej po zaplatení nájomného ostane 88 centov na deň.

Ilustračný obrázok k článku Slováci opäť prekvapili: Mamičke v núdzi pomohli 6000 eurami za 4 hodiny!
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk zaznamenal ďalší rekord, ktorý je dôkazom toho, že dobrí ľudia existujú a osud iných im nie je ľahostajný.

Za menej ako 4 hodiny dokázali pomôcť rodine v núdzi spolu 227 darmi! Šiestim deťom tak dali nádej na dôstojnejší život. Po zaplatení nájmu im totiž ostane necelých 200 eur na mesiac.

Jedia len cestoviny, všade chodia pešo

Mama, ktorá vychováva deti sama, sa naučila hospodáriť s málom. Kupuje minimum potravín, čaká do záverečnej na zlacnené pečivo a rodina chodí všade peši. Platí to aj pre každodennú cestu do školy vzdialenej od domu niekoľko kilometrov. Ak niekoho rozbolí zub, v rodinnom rozpočte sa nenájdu peniaze na lieky od bolesti.

Aj keď situácia je neúnosná, vďaka dobrým ľuďom, ktorí pomohli ľuďom v núdzi prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk, si môže hlava rodiny načas vydýchnuť.

Výzva na pomoc sa naplnila za 4 hodiny

Výzva na pomoc mamičke šiestich detí, ktoré bývajú v dvojizbovovm byte, bola zaregistrovaná na portáli ĽudiaĽuďom.sk ráno. Pôvodná cieľová suma 4 200 eur sa naplnila za dve a pol hodiny.

Autorka výzvy, Ľudmila Kolesárová, ktorá sa s rodinou osobne pozná a pomáha jej už dlhší čas, sa rozhodla sumu navýšiť. Slováci nakoniec pomohli rodine v núdzi sumou 6051 eur!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM