Jozef Milan Futbal

Ružomberské žiačky splnili na jeseň svoj cieľ, chcú naplniť aj veľký sen

Žiačky MFK patrili podľa klubovej webstránky medzi najpríjemnejšie prekvapenia, keď sa v Regionálnej lige žiačok stred skupina B po jeseni umiestnili na prvom mieste a postúpili do jarnej nadstavbovej časti.

Ilustračný obrázok k článku Ružomberské žiačky splnili na jeseň svoj cieľ, chcú naplniť aj veľký sen
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž: Regionálna liga žiačok stred skupina B

Umiestnenie po jeseni: 1. miesto

Tréner výberu žiačok Peter Dubovec:

  • ,,Do tohto, pre nás druhého ročníka, sme vstupovali s cieľom postúpiť do jarnej nadstavbovej časti a pobiť sa o druhé miesto v tabuľke. Cieľ sme splnili už tri zápasy pred koncom a po dohrávke v domácom prostredí sme sa vyšvihli na prvé miesto, pred úradujúceho vicemajstra ŠK Selce. Ten síce má rovnaký počet bodov ako my, ale my máme lepšie vzájomné zápasy. Tento súper má veľkú kvalitu a vo svojom strede nejednu reprezentantku. Napriek tomu nám nedokázal v troch zápasoch streliť ani jeden gól. S našou organizovanou defenzívou mali problémy všetci súperi a skórovať sa podarilo iba jednému.
  • ,,Toto družstvo začína tvoriť jeden dobre fungujúci kolektív, čo je asi to najdôležitejšie. Vo svojich radoch mám päť hráčok, ktoré sa dostali do výberu U13 Stredného Slovenska. Tvoríme jeden kolektív a preto nechcem hodnotiť jednotlivcov. Musím však spomenúť, že vlani sme nemali ,,klasickú" brankárku a túto sezónu máme, čo je základ dobrej defenzívy. Kapitánka ide vo všetkom príkladom, nielen na ihrisku a je pravou rukou trénera."
  • ,,Chcem sa v prvom rade poďakovať hráčkam, ich rodičom a tiež všetkým v klube, ktorí nám pomáhali s týmto prvým krokom na ceste za naším spoločným snom, vyhrať ligu!"

zdroj: mfkruzomberok.sk; foto: Peter Graf (zo zápasu s Lipt.Mikulášom);

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM