Správy

Študenti a zamestnanci Katolíckej univerzity vytvorili zo sviečok srdce pre Ukrajinu

Solidaritu s Ukrajinou, jej obyvateľmi, ale najmä desiatkami ukrajinských študentov na Katolíckej univerzite (KU) v Ružomberku vyjadrili študenti a zamestnanci univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Študenti a zamestnanci Katolíckej univerzity vytvorili zo sviečok srdce pre Ukrajinu
Zdroj: Katolícka univerzita v Ružomberku

Spoločne zo sviečok vytvorili srdce pre Ukrajinu. Podujatie pripravili študenti žurnalistiky na Filozofickej fakulte (FF) KU.

Približne 200 študentov a zamestnancov univerzity si vypočulo ukrajinskú hymnu a prihovorili sa im slovenskí študenti, kvestor univerzity Ján Kamoďa a dekan FF KU Marek Babic. „V tých okamihoch ukrajinskí študenti podľa mňa pocítili, že nie sú sami, ale majú našu podporu. Oni sú teraz na Slovensku v bezpečí, ale ich rodiny doma čelia agresii, výbuchom, z minúty na minútu nevedia, ako sú na tom ich rodičia, súrodenci, blízki,“ podotkol Babic.

Ukrajinská študentka filozofie na FF KU Mária má rodinu v Kyjeve a nemôžu odísť. „Len čakajú, čo sa bude diať. Ďakujem za túto podporu, pretože pre nás je to veľmi dôležité,“ povedala.

Duchovný správca Univerzitného a pastoračného centra KU Ján Bystriansky predniesol modlitbu za mier a pokoj na Ukrajine. Na záver sa celé zhromaždenie spoločne pomodlilo a prítomní zapálili sviečky, uložené do tvaru veľkého srdca na znak spolupatričnosti s Ukrajinou.

Som rád, že študenti našej fakulty nezostali sedieť, nemlčali, chopili sa iniciatívy a z ich strany prišla takáto spontánna reakcia,“ dodal dekan FF KU.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

FOTO: Ľudia na Ukrajine húfne opúšťajú Kyjev
17
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM