Jozef Milan Basketbal

Ruža prehrala v SNV. Situácia v klube je mimoriadne zložitá

Basketbalistky ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves vyhrali v stredajšom zápase 17. kola Stredoeurópskej ligy nad MBK Ružomberok 84:68. Generálny manažér MBK Stanislav Onuška sa pre RK24 vyjadril o situácii v klube, čo sa týka zabezpečenia financií na jeho fungovanie.

Ilustračný obrázok k článku Ruža prehrala v SNV. Situácia v klube je mimoriadne zložitá
Foto: Jozef Milan

ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves – MBK Ružomberok 84:68 (40:29)

Najviac bodov: Whitcombová 35, Holmqvistová 16 – Murphyová 32, Baburová 10, 700 divákov.

Generálny manažér MBK Stanislav Onuška

  • Situácia v klube je mimoriadne zložitá a ťažká. Hráme Stredoeurópsku ligu – mimoriadne kvalitnú, hráme FIBA cup a domácu extraligu, ale tá situácia je zložitá hlavne v tom, že to treba vykryť ekonomicky. Funguje nám plná pyramída mládeže, a tú tiež treba financovať. Hlavná ťarcha a zodpovednosť je na plecia prezidenta klubu Stanislava Bellu, viem ako krvopotne získava peniaze.
  • Sú tu také názory, aj také kuvičie hlasy, aby sme nehrali europoháre, aby sme šetrili; odpoveď teraz neviem. Všetko závisí – tak ako v rodine, tak aj v klube – od peňazí. Budeme sa musieť prispôsobiť tomu, ako sa k nám najbližší, teda hlavne mesto, ale aj sopnzori postavia; pričom si vážime každého, či malého, alebo veľkého. Ľudia napr. ani nevedia, že p.Fiľo nám dvakrát v tejto sezóne finančne pomohol.
  • Ja som rád, že ružomberský divák vidí euroligové a európske mužstvá. Náš káder je veľmi úzky, ale aj to je otázka financií; vravím, sme vo veľmi zlej finančnej situácii.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM