Kultúra

Rodičia, deti, lampióny a radosť zaplnili trasu Lampiónového sprievodu sv. Martina

V piatok 6. novembra 2015 podvečer patrilo centrum mesta Ružomberok lampiónovým nadšencom, pretože Mesto Ružomberok, Občianske združenie RosArt a Materské centrum Nevedko už po piatykrát zorganizovali Lampiónový sprievod sv. Martina.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia, deti, lampióny a radosť zaplnili trasu Lampiónového sprievodu sv. Martina
Zdroj: Dnes24.sk

V Parku Š. N. Hýroša sa stretlo približne 400 milovníkov lampiónov, ktorých privítala moderátorka večera Gabriela Demčáková z Mestského úradu. Po úvode nasledovalo divadielko z dielne Ružomberského neprofesionálneho divadla RosaThea. V Rozprávke o poslušných kozliatkach sa deťom prihovoril ujo Vlk (Jozef Mišák), mama Koza (Alžbeta Jacková), kozliatka (Kristínka, Laurinka a Sofinka M. Hrčkové), capko (Erik Stančok) a rozprávačka (Ivet Kloptová). Potom už sprievod na čele s rozprávkovými zvieratkami vyšiel do ulíc Ružomberka – cez časť Mostovej ulice, po ulici Podhora, Malým závozom na Námestie A. Hlinku a potom popri radnici Veľký závozom opäť do parku.

"Tento rok bol náš Lampiónový sprievod 5-ročným narodeninovým oslávencom, preto ako na každej správnej narodeninovej oslave nechýbali ani prekvapenia – teplý čajík, medovníčky pre detičky a na záver ohňostroj. Podujatie sme dokázali zorganizovať a tak vyčariť úsmev na tvárach aj vďaka nezištnej pomoci dobrovoľníkov – členom Ružomberského jaskyniarskeho klubu a študentom tunajšieho cirkevného gymnázia, za čo im chceme poďakovať " uviedla Marianna Stančoková z Občianskeho združenia RosArt.

Lampiónový sprievod mal aj tento rok jeden benefičný účel. Sprievod nesie meno po svätom Martinovi, ktorý je patrónom chudákov, cestujúcich a tulákov. Súčasťou podujatia bola preto aj zbierka s názvom „Pomôžme ľuďom na úteku“, ktorú organizovalo Materské centrum Nevedko v spolupráci so Spišskou katolíckou charitou. Do parku bolo možné priniesť hygienické potreby a trvanlivé potraviny všetkého druhu. Všetkým, ktorí prispeli na tento účel, patrí poďakovanie v mene všetkých organizátorov.

Zdroj: OZ RosArt; foto: Andrej Klačko, Július Stančok, rk24;

Lampiónový sprievod sv. Martina 2015
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM