Jozef Milan Futbal

Príprava: MFK vyhral vo Zvolene, mládežníci boli taktiež úspešní

V utorok dosiahli ružomberskí futbalisti prvé víťazstvo v pokračujúcej príprave na jarnú sezónu, keď zdolali domáci Zvolen. Dva góly strelil Masaryk a jeden pridal Sapara. Sériu prípravných zápasov odohrali počas minulého týždňa aj mládežnícke tímy MFK.

Ilustračný obrázok k článku Príprava: MFK vyhral vo Zvolene, mládežníci boli taktiež úspešní
Zdroj: Dnes24.sk

MFK Lokomotíva Zvolen – MFK Ružomberok 1:3 (0:1)

Góly: 58. Starší – 27. Sapara, 70. a 75. Masaryk

MFK Ružomberok: Senecký (72. Šavol) – Boszorád (72. Ondrek), Práznovský (46. Kružliak), Rosa, Daghbashyan – Nagy (46. Gerát), Vavrík (67. Bartoš) – Mário Almaský, Sapara (46. Janič), Gerec (46. Turčák) – Masaryk

Ivan Galád (tréner Ružomberka): ,,Výsledok je dobrý. Konečne sme vyhrali, ale v našej hre boli aj nedostatky, ktoré určite v najbližšom období odstránime."

MFK Ružomberok U19 – ŠK Tvrdošín U19 2:1 (0:1)

Góly RK: P. Lovás 2

  • Viliam Hýravý (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Zápas mal veľmi dobré nasadenie. V prvom polčase bol vyrovnaný, šancí na obidvoch stranách bolo veľmi málo, no po štandardnej situácii sme dostali gól. Druhý polčas sme boli lepším mužstvom. Zlepšili sme sa v kombinačnej hre a dvomi gólmi Petra Lovása sme vyhrali zápas."

MFK Ružomberok U19 – FK Púchov U19 5:2 (2:1)

Góly RK: Kutlík 3, P. Lovás 2

  • Viliam Hýravý (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Aj keď sme tento zápas vyhrali, nebol som spokojný s výkonom mužstva. V strede ihriska sme pokazili veľa prihrávok, nehrali sme dobre kombinačne a tým trpela naša útočná fáza. Súper vystrelil dvakrát na našu bránu a dostali sme dva góly. Zatiaľ nie som spokojný s obidvoma brankármi."

MFK Ružomberok U17 – MFK OKD Karviná U17 2:2 (1:2)

Góly RK: Bobček, Mrva

  • Štefan Mojský (zastupujúci tréner MFK Ružomberok U17): ,,MFK OKD Karviná U17 figuruje na piatom mieste v českej lige mladšieho dorastu. Zohrali sme zaujímavý zápas so súperom, ktorého kvalita je vysoká. Hralo sa vo vysokom tempe, ktoré určoval hlavne spôsob hry hostí, ktorí po strate lopty v útoku okamžite prepínali do tvrdého celoplošného pressingu a tým nám nedali priestor a čas na rozohratie súvislej akcie. Už v siedmej minúte sme dali vedúci gól, keď sme dobrou obranou získali loptu tesne pred pokutovým územím súpera a rýchly Bobček nedal brankárovi Karvinej šancu. Hostia stále pridávali na tempe a dvomi gólmi sa dostali do vedenia 2:1. Naším bojovným výkonom sa nám podarilo v druhom polčase vyrovnať Mrvom po predchádzajúcej veľkej chybe brankára hostí. Stretnutie malo pre nás veľký význam pre budúcnosť, pretože každý hráč si určite uvedomil o čom by mala byť jeho budúca hra. Takéto stretnutia nás posúvajú do vyššej kvality. Vysoko oceňujem snahu a bojovnosť môjho tímu."

MFK Ružomberok U16 – MFK OKD Karviná U16 4:1 (2:1)

Góly RK: Kružliak 3, Šroba

  • Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U16): ,,Svižný, zaujímavý zápas z obidvoch strán. Domáci okrem štyroch pekných strelených gólov, nepremenili viacero gólových príležitostí a zaslúžene vyhrali."

MFK Ružomberok U16 – FK Púchov U16 6:2

Góly RK: Brenkus 2, Bobček 2, Popelka, Maťovčík

  • Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U16): ,,Duel na jednu bránu. Pre nás mal zápas skôr tréningový charakter."

MFK Ružomberok U15 – MŠK Fomat Martin U15 3:1 (2:1)

Góly RK: Daniel, Kmeť, Dzuriak

MFK Ružomberok U14 – MŠK Fomat Martin U14 3:0 (1:0)

Góly: Bobček, Uhliarik, Svetlošák

  • Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U14): ,,V poradí druhom prípravnom zápase sme si zmerali sily s Martinom. Súper patrí do prvej polovice tabuľky. Účelom zápasu bolo vyskúšať nových hráčov z Klína (Galčík, Svetlošák, Bobák), ako aj chlapcov z U13, nakoľko nám chýbalo 7 hráčov. V zápase sme vyskúšali viac variantov, hráčov sme prestriedali na rôznych postoch. Zápas z tohto pohľadu splnil účel. Po dlhom čase hral Uhliarik, ktorý potrebuje hernú prax. Chlapci z Klina sú po futbalovej stránke dobrí, ale do základnej zostavy by ešte nepatrili. Z obrany zahral najlepšie Kučera, v zálohe Bobček a v útoku Uhliarik. Chlapci z U13 podali zodpovedný, snaživý výkon a milo ma prekvapili."

Zdroj: mfkruzomberok.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM